”Fifa 15” lider av kaosbugg

avJonas Högberg

Enkla knepet löser problemet: ”Otroligt”

1 av 6

”Fifa 15” är ute i butik.

Men kanske släpps spelet för tidigt – i alla fall till datorer.

Otaliga pc-spelare klagar nämligen över en häpnadsväckande kaosbugg som förstör alla matcher.

Buggar är vardagsmat i ”Fifa”-spelen. Men oftast handlar det om roliga grafiska buggar såsom spelare som smälter ihop, ben som förvrids och gräs som plötsligt belönas med samma egenskaper som kvicksand.

Då är den märkliga kaosbugg som drabbat många pc-spelare med nya ”Fifa 15” betydligt värre. Vid avspark springer nämligen alla spelare, även målvakterna, mot mittplan som om de vore magnetiskt dragna dit.

På Electronic Arts forum finns en 26 sidor lång forumtråd om buggen, och av allt att döma tycks användaren a3685930 ha löst problemet – genom att ändra namnet på sin dator. Buggen tycks otroligt nog bara drabba de som har ett kort namn på sin dator och genom att skriva in ett längre namn kringgår man den.

– Otroligt, skriver användaren Sczcepanik. Att byta namn på datorn funkar faktiskt. Buggen försvinner. Mitt gamla datornamn var ”i7”, bytte till ”EASUXi7” och nu funkar spelet utan problem!

I väntan på att Electronic Arts lyckas patcha buggen kan det här alltså vara en effektiv lösning.

Det här är inte heller första gången den amerikanska speljätten släpper ”ofärdiga” spel. ”Sim City” och ”Battlefield 4” var också stora problemhärder vid lanseringen och det kom att dröja flera veckor innan de värsta buggarna slipats bort.