Nytt fokus för Dice: laga ”Battlefield 4”

SPELA

Skjuter upp nya projekt för att jaga buggar i BF4

1 av 5

”Battlefield 4” plågas fortsatt av svåra buggar.

Och fansen fortsätter att rasa.

Nu uppger Electronic Arts att Dice ”inte kommer gå vidare till framtida projekt eller expansioner innan de styrt upp problemen”.

”Battlefield 4” har precis fått sin första expansion, ”China rising”. Men nu säger utgivaren Electronic Arts att svenska utvecklaren Dice skjuter upp arbetet på kommande expansioner och nya projekt – däribland  ”Star wars: Battlefront” – tills man fixat buggarna i ”Battlefield 4”.

”En hel del kvar att göra”

– Vi vet att vi fortfarande har en hel del att göra innan spelet är fixat – och det är absolut vår högsta prioritet, säger en talesman för EA till Polygon. Dice jobbar dag och natt med att uppdatera spelet. Vi kommer inte att gå vidare till framtida projekt eller expansioner innan vi fått ordning på ”Battlefield 4”. Vi vet att många spelare är frustrerade, och vi förstår dem.

Att folk är både upprörda och uppgivna råder det ingen tvekan om. På spelsajter världen över har gamers ventilerat sin ilska i kommentarsfälten.

– Jag kan se hur det här kommer ge EA sitt tredje raka ”Amerikas sämsta företag”-pris, skriver ”Nebeclaw” på IGN.

”Det är absurt”

– Är det bara jag eller har varken Dice eller EA ännu använt ordet ”förlåt” för att ha krävt sina kunder på 50 pund för ett trasigt spel? undrar Eurogamer-läsaren ”richardiox”.

– Dice var uppenbarligen inte förberedda, precis som de inte varit vid någon tidigare ”Battlefield”-lansering. Jag förväntar mig ett funktionellt spel när jag lägger ut 65 dollar. Det har gått veckor och de har fortfarande inte fixat problemen. Spelet kraschar fortfarande i singleplayer och förstör sparfilen, och det kraschar online också. Det är absurt, menar ”Chasingthesun” på Gamespot.