Gaming

Förvisar fuskare – till ”fängelse”

Av: 

Jonas Högberg

SPELA

”Kreativ” lösning på fuskandet i Everquest II

Fuskar du i onlinerollspelet ”Everquest II”?

I så fall kommer du framöver att förvisas till en speciell ”fängelseserver”.

Och få stanna där för alltid.

För 200 år sedan skeppade England iväg sina tjuvar och mördare till Australien. Tanken var att den avlägsna kontinenten skulle agera fängelse för härdade brottslingar.

Samma idé tycks Daybreak Games, utvecklarna till onlinerollspelet ”Everquest II”, ha fått nu. Alla som fuskar eller stör ordningen i spelet kommer i framtiden att förvisas till en speciell server.

”En enkelbiljett”

Enligt Daybreak Games har företagets kundtjänstarbetare efterfrågat en sådan här lösning i flera års tid. Det är också de som kommer avgöra vilka spelare som skickas till ”fängelseservern”.

När man väl blivit bannlyst befinner man sig sedan i laglöst land – för alltid. Och det gäller hela kontot.

– Du kommer inte att kunna flytta individuella karaktärer till den här servern och fortsätta spela med andra karaktärer från samma konto på en annan server. Oavsett om du vill förflyttas eller blir förflyttad så handlar det om en enkelbiljett, skriver Daybreak Games på sitt officiella forum.

”Får en egen värld”

– I slutändan innebär det här att alla spelare som bryter mot reglerna – eller vill bryta mot reglerna – får en egen värld att göra precis vad de vill i.

Huruvida bannlysningen verkligen kommer vara ”för evigt” återstår att se. Daybreak Games säger att de ser fängelseservern som ett experiment och ska utvärdera tilltaget vid ett senare tillfälle.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på böcker: Fynda semesterns bästa läsning till kampanjpris här!

Shop

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Gaming

Onlinespel

EverQuest