”GTA III” kommer till mobiltelefoner

SPELA

Firar 10-årsjubileum – med återutgivning till surfplattor och mobiler

Foto: ”GTA III” i fickan ”Grand theft auto III” anno 2000. När Rockstar Games klassiker nu firar 10-årsjubileum släpps spelet på nytt – till surfplattor och mobiler.

”Grand theft auto III” är ett av 2000-talets mest banbrytande spel.

Nu kommer det till surfplattor och mobiltelefoner.

Med sin svartögda satir och öppna urbana värld förändrade spelstudion Rockstar synen på spelkultur.

Nu firar Rockstar Games ”Grand theft auto III:s” tioårsjubileum – genom att ge ut spelet på nytt. Men återutgivningen visar också hur spellandskapet börjar byta form.

Den här gången lanseras ”GTA III” inte på en hemkonsol – utan till surfplattor och mobiltelefoner (se lista över vilka plattformar här intill).

Kan förhandstestas på mässa

– ”Grand theft auto” visade oss potentialen i spel med öppna världar. Det lade grunden till vårt företags visionära riktning och vi har jobbat med den potentialen ända sedan dess, säger Rockstars vanligtvis ljusskygge ledare, Sam Houser, i ett pressmeddelande.

Själva datumet för firandet är satt till 22 oktober – och gissningsvis är det också då ”Grand theft auto III” släpps (pressmeddelandet är lite vagt på den punkten). Den som skulle få för sig att åka till Comic-Con i New York den 14-16 oktober kan förhandstesta spelet på mässan.

Hur bra spelet fungerar utan traditionell handkontroll? Är återutgivningen visuellt putsad? Detta är frågor vi får lov att återkomma om.