Ny film om Lara Croft

Publicerad:
Uppdaterad:

Släpps 2013, handlar
om hennes tidiga liv

Angelina Jolie som Lara Croft.

Lara Croft återvänder till vita duken 2013.

Spelvärldens största hjältinna gör comeback med ett nytt spel sent i år. Och nu har utgivaren Square Enix även gjort klartecken för en ny film.

Variety berättar att GK Films kommer att producera filmen, vilket bådar gott. Det relativt nystartade produktionsbolaget har på kort tid gjort sig känt för sina independentfilmer, vilket inkluderar bland annat Ben Afflecks ”The town” och Martin Scorseses kommande mysteriefilm för barn, ”Hugo Cabret”.

Förmodligen ny Lara

Företaget har också erfarenhet från lite större filmer som animerade västernfilmen ”Rango” och actionspektaklet ”The tourist” med Angelina Jolie.

Sagda dam spelade just Lara Croft i två ”Tomb raider”-filmer mellan 2001 och 2003. Den här gången ser det dock ut som att en ny, yngre skådespelerska axlar hennes mantel eftersom filmen, precis som spelet, satsar på att skildra Lara Crofts ursprung. Om filmen bygger på spelet är ännu oklart.

Premiär – om två år

Varken manusförfattare, regissör eller skådespelare har ännu knutits till projektet. Vi vågar dock gissa på att det hela kommer bli förhållandevis stort. De två tidigare filmerna har trots allt dragit in 2,7 miljarder kronor och är några av de mest framgångsrika tv-spelsfilmer som gjorts.

GK Films satsar på en release till 2013.

Jonas Högberg

Publicerad: