”Någon har glömt koppla in hjärnan”

avAlfred Holmgren

Publicerad:

Läsarna rasar mot förslaget att förbjuda begagnade spel

Crysis 2

Igår skrev Spela om hur flera stora spelutvecklar hoppas att framtidens konsoler inte ska acceptera begagnade spel.

– Från ett affärsperspektiv skulle det vara helt fantastiskt, säger Cryteks kreative utvecklingschef.

Aftonbladets läsare är däremot inte lika pigga på idén.

Det här hade ni att säga.

Benke Buz: är de helt kokta.. vad blir nästa steg.. förbjuda bibblan?? inga begagnade bilar?? låna filmer av grannen?? hur tänker de?? barn som skall köpa spel får kasta de gamla.. jisses. nu är det nån som glömt koppla in hjärnan.

Alex Bylow: Nu är saken så här lilla vännen,det KOSTAR stora summor att producera tvspel får dom inte in några pengar kommer INGA nya tv spel,och har man inte råd med tv spel,ja då kanske man ska hitta en billigare hobby för fattiglappar föreslår stickning

Emma Caous Fd Olausson: Det hade nog gynnat bilindustrin om vi förbjöd försäljning av begagnade bilar, eller vilken annan industri som helst. Vi kanske skulle göra det förbjudet att tvätta kläder också?

Bibi Andersson: Äh, det är inte vi spelare som byter spel med varandra och som köper begagnat som gör slut på spelbranschen. Det lyckas speltillverkarna med alldeles på egen hand genom att köpa upp mindre speltillverkare och genom sina svindyra spel och allmänna girighet.

”Tror de är i oljebranschen”

Klimpen Fellnert: Man kanske får tänka lite och inte göra ett spel som är kul i ca 12 timmar och sen blir det samma skit som allt annat? ELLER så skyller man på kunderna.

Johnny Jarnhem: Alla tror dom är i oljebranchen....500% och mer i profit. Har jag köpt ngt så är det min egendom, ingen annans. Fattar inte att folk sväljer detta resonemang som förs. Varför ska någon både få äta kakan och behålla kakan. Dom får som många andra brancher titta på produktionskostnader och anpassa sig. Kan inte acceptera att dom får bestämma spelreglerna på affärsmarknaden. Annars får dom lägga ner. Jag lovar er att nya dyker upp. Kram på er alla. 

John J Söder: Skillnaden är att spel kostar svinigt mycket att producera i förhållande till antalet kunder som köper. Speltitlar så som bla. 'Mass Effect' och 'Battlefield' må ha ett stort antal kunder som köper spelen, men ändå bara en väldigt liten grupp i förhållande till säg Hollywoods massiva filmtitlar, och ändå i förhållande så har spel en relativt hög budget som ofta inte är så långt ifrån en Hollywood produktion.

”Ni tänker inte alls”

Niklas Lördagshjälten Söderlund: Som vanligt är ju folk helt efterblivna här och kommenterar mer än gärna men tänker inte alls.

Förstår ni hur mycket pengar det krävs för att utveckla och marknadsföra ett spel? Spelbolagen behöver antagligen sälja många miljoner kopior innan de fått tillbaka utgifterna.

Självklart vill man då tjäna pengar på den produkt man lagt ner mängder av tid på att utveckla och släppa, är det så svårt att förstå? Dessutom står det ingenstans att man SKA göra det förbjudet att sälja begagnat utan att tanken om det finns, är det så svårt att förstå skillnaden?

Tänk efter innan ni skriver era smarta kommentarer!

Stefan Eriksson: Så du är helt okej med tanken att man inte köper spel utan bara hyr dom? Det är ju det dom eftersträvar, att du HYR en produkt, inte köper den. Det är en enorm skillnad.

Det finns en del personer som inte tänker alls, men det är inte dom av oss som slår bakut inför detta vansinne som inte tänker.

Tommy Jonsson: Begagnade hus måste förbjudas, sånt kan vi inte hålla på med!

Mattias Gustafsson: Jag hörde att ett stort klädföretag vill förbjuda att kläder skänks till Röda korset osv. "Från ett affärsperspektiv skulle det vara helt fantastiskt om Röda korset köpte kläder direkt från oss istället". Nåja?.... alla förstår nog idiotin.

Publicerad: