”Sony har börjat göra spel till Playstation 4”

SPELA

Släpps dock inte före 2014

Foto: ”FORTFARANDE BAD-ASS” Playstation 3 lär leva länge än, trots att Sony sägs vara i full gång med utvecklingen av nästa konsol.

Pålitliga källor säger att Sony förbereder nästa generations Playstation.

Flera spelstudior ska ha påbörjat utvecklingen av Playstation 4-spel.

Det är fortfarande extremt osannolikt att Playstation 4 kommer släppas innan 2014. Men de som längtar och trängtar efter nästa generations spel kan åtminstone trösta sig med att Sony påbörjat utvecklingen av flera Playstation 4-titlar. Det säger sajten Develop, vars källor inom Sony påstår att flera av det japanska spelföretagets 16 spelstudior börjat skissa på spelkoncept till en ny stationär konsol.

Sony har inte bråttom

Sony har som praxis att arbeta på kommande plattformar långt i förväg – utvecklingen av Playstation Vita låg i startgroparna redan när Sony släppte sin PSP 2005. Speljätten uppges inte heller ha särskilt bråttom med nästa generation, utan satsar ännu fullt ut på Playstation 3. Konsolen har funnits på marknaden i dryga fem års tid, och spelföretaget brukar stödja sina konsoler i tioårsperioder.

”PS3 är fortfarande bad-ass”

Frågan är om Playstation 4 kommer innebära ett så pass stort steg framåt rent hårdvarumässigt som tidigare konsoler. Spelföretaget Epics vd Mike Capps menar att det i dagsläget vore svårt att bygga kommersiell hårdvara som faktiskt tar oss ett steg framåt i utvecklingen.

– Jag menar, Playstation 3 är fortfarande väldigt bad-ass, säger han till Develop.

Jonas Högberg