Här är spelen vi väntar på

SPELA

Så ser framtiden ut på Xbox 360

Den amerikanska rymdfärjan 360 skjuts upp i morgon.

Här är några spännande titlar vi ser fram emot under nästa år.

Alan Wake

Psykologisk thriller från finska Remedy. Förhandssnacket handlar mest om vilket fantastiskt vädersystem som placerats i de ”Twin Peaks”-doftande miljöerna. SMHI jublar.

Blue dragon

Säg inte Hironobu Sakaguchi, Nobuo Uematsu, ”Chrono trigger” och ”Final fantasy” samtidigt till en japan, då kollapsar han.

Men faktum är att Sakaguchis nystartade Mistwalker utvecklar ett nytt rollspel, ”Blue dragon”, enkom för Xbox 360. Och Uematsu skriver musiken.

Burnout revenge

360-versionen får ett flerspelarläge som bådar gott.

Dead rising

Hur många pixlade zombies får plats i ett varuhus samtidigt? Det blodstänkta svaret får vi i ”Dead rising” där en fotograf försöker plöja sig fram bland de levande döda.

Final Fantasy XI

”World of Warcraft” kommer inte att darra på manschetten. Men kanske kan ”Final Fantasy” uppleva en renässans i Europa när det får stöd av Xbox live.

Fight night round 3

E3-trailern landade som en tung uppercut i mellangärdet när de trovärdiga ansiktsanimeringarna visades för världen.

Gears of war

En shooter med skräckinslag som sägs vara det första riktiga kvittot på vad Xbox 360 klarar av grafiskt.

Halo 3

”Halo”-serien är polstjärnan i Xbox universum och ingen undrar om trean kommer att bli bra, alla undrar om Microsoft tänker släppa det samtidigt som Playstation 3 lanseras.

Mass effect

Bioware, berömda för det suveräna ”Knights of the old republic” och överskattade ”Jade empire”, jobbar på ett science fiction-rollspel exklusivt för 360.

Ninety nine nights

Tetsuya Mizuguchi’s Q Entertainment har redan frälst oss med ”Meteos” till DS och ”Lumines” till PSP. 360-ägare får chansen att ta del av utvecklarnas snabba hack’n’slash, Ninety nine nights.

Resident evil 5

Enorma förväntningar på femte delen i skräckserien. Och den trailer som släppts lovar mycket, mycket gott.

The Elder scrolls IV: Oblivion

Uppföljaren till ”Morrowind” har varit under utveckling sedan 2002 och nästa år får fansen uppleva en ny del i den populära rollspelsserien.

Peter Ottsjö