Spela

Briljant – och så gott som gratis

SPELA

Minis on the move är väldigt billigt och väldigt bra

PUSSEL ”Minis on the move” kunde lika gärna hetat ”Nintendo on the move”.

Saker och ting går ju inte längre som på räls. Wii U och Nintendo 3DS har inte nått sina försäljningsmål, och mycket tyder på att delar av den tilltänkta publiken övergett Nintendo till förmån för billiga spel på smarta telefoner.

”Mario and Donkey Kong: Minis on the move” är den första riktiga kraftåtgärden från den japanska spelindustrins försvagade gudfader. Det är ett alldeles briljant pusselspel som bågnar av innehåll – men det mest intressanta är givetvis prislappen som med Nintendo-mått mätt gränsar till ”nästan gratis”.

Himlastormande höjder

Och sneglar du fortfarande mot 7-kronorsspel som ”Angry birds” och ”Cut the rope” kan det vara värt att påminna om vilka himlastormande höjder Nintendo når när de väl spänner musklerna.

”Minis on the move” är inget undantag. Det hela handlar om att placera ut vägbitar för att guida uppvridbara leksaker runt olika hinderbanor. Fyra olika spellägen (och drygt 170 pussel) står till buds, med influenser från allt ifrån ”Tetris” till ”Lemmings”.

Viktigt kvitto

I paketet medföljer även ett knippe överraskande roliga minispel där man med hjälp av en slangbella skjuter minis på flygande måltavlor eller fångar skurkar med fiskespö. Det finns till och med en baneditor också (som är föredömligt lätt att hantera).

”Mario and Donkey Kong: Minis on the move” är ett fantastiskt spel. Men först och främst är det ett kvitto på att Nintendo, efter många år med skygglapparna på, äntligen fattat vinken och börjat röra sig i riktning mot 2010-talet.

Jonas Högberg

ANNONS

Bubbleroom: Just nu upp till 70 % rabatt på mängder av styles! Passa på!

Extern länk från Bubbleroom SE

Shoppa här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Spela