Senaste ryktena om nästa ”GTA”

SPELA

Rollistan kan vara läckt

”GTA IV”.

Allt fler indicier pekar mot att Rockstar utvecklar ”Grand theft auto V”.

Att Rockstar inte skulle ha nästa del i den enormt populära spelserien ”Grand theft auto” under utveckling är givetvis en absurd tanke. Rykten har cirkulerat sedan flera år tillbaka, det hetaste är att spelet än en gång kommer utspela sig i San Andreas.

Märkliga webbadresser

De senaste månaderna har ambitiösa journalister lyckats gräva fram en hel del information som många tror är relaterat till ”Grand theft auto V”.

Kotaku rapporterade för några veckor sedan om att Take-Two (spelföretaget som ger ut ”GTA”-serien) registrerat flera märkliga domännamn, som CashForDeadDreams.com, StopPayingYourMortgage.net och LifeInvader.com. Adresserna är satiriska omskrivningar av existerande företagsnamn i Amerika – ett tilltag som hör till ”GTA”-seriens signum.

Kodnamn: ”Rush”

För bara några dagar sedan uppmärksammade den mystiske twittraren Superannuation (som tidigare har haft en prominent blogg där branschhemligheter blottats på löpande band) sina följare på en audition som kommer hållas för ett spel betitlat ”Rush”. Enligt superannuation är det ett kodnamn för ”GTA V”.

Rollistan till spelet innehåller karaktärer av det slag vi kommit att förknippa med Rockstars verk: sektledare, FBI-agenter, marijuanarökande misslyckade medelåldersmän, hippies och – gangsters.

Rockstar North, studion som gör ”Grand theft auto”-serien, arbetar nu på spelet ”Agent”, en spionsaga och sjuttiotalsskildring med stora politiska förtecken.

Jonas Högberg