Spela

”Call of duty är för 12-åringar”

Av: 

Alfred Holmgren

SPELA

Läsarnas åsikter om att Modern warfare 3 sålt bättre än Battlefield 3

”Battlefield 3” är en succé med över tio miljoner sålda exemplar.

Det bleknar dock jämte det enorma ”Call of duty: Modern warfare 3” – som är uppe i 25 miljoner.

Något som fått Spelas läsare att tända till ordentligt.

– Snorungarna gillar ”COD” och de är alltid fler, kommenterar Mårten Nilsson.

Det var det våldsammaste slaget i spelvärlden under hela 2011.

Inte ens att Nintendo och Sony släppte nya konsoler väckte lika heta känslostormar som kampen mellan krigsspelskungen ”Call of duty: Modern warfare” och uppstickaren ”Battlefield 3”.

Och när dammet väl lagt sig hade ”Modern warfare 3” plockat hem en jordskredsseger – med 25 miljoner sålda exemplar, kontra tio miljoner för ”Battlefield 3”.

Men alla är inte överens om att det var en rättvis seger. Allra minst Spelas läsare.

Här är deras dom.

”Större skit får man leta efter”

Magnus Carlbaum: Köpte båda spelen, med resonemanget "dubbelt så kul". Men nä. Mw3 ligger bara och samlar damm nu. Det blir Bf3 för hela slanten.

Shkelzen Berra Berisha: Jag har både MW3 och BF3 men spelar bara BF3...större skit än MW3 får man ju leta efter.

Mikael Johansson: BF3 är fullpackat med hackers och campers. Lägg därtill väldigt lite banor. Sen Origin som är helt useless. Lirade väl 2-300 timmar innan jag la ner det. Blev bara förbannad.

Simon Edänge: MW3 är ett spel som släpptes så att företaget skulle tjäna så mycket som möjligt till lågt utvecklings kostnad. Spelet är inte lika ambitiös som BF3. BF3 visar verkligen vad man kan göra i spel med dagens teknik.

Max Esléy Jonsson: Det är bara för att det finns dubbelt så många p12:or som slösar deras besparingar på CoD, är det ett riktigt realistigt spel du ska spela så är det Battlefield 3 du ska spela. Punkt.

”Prepubertala pojkar”

Linus Andersson: Halvhjärtade mainstreamtitlar säljer alltid bättre pga dess stöd. Spelar ingen roll att MW3 ser ut som tvåan, fanbasen bestående av prepubertala pojkar har ingen uppfattning om vad ett "bra" eller kvalitativt spel är. De skulle lika gärna kunna säga att CS är bättre.

Christoffer Johansson: Dessa 15miljoner spelare extra som köpt MW3 har enbart kört MW3 för att dem inte har råd att köpa en dator som pallar BF3

Magnus Johansson: har båda spelen på PS3. För mig är Call Of Duty vinnarspelet. Helt enkelt ett roliga spel och mycket bättre online. Battlefield online är så händelselöst och tråkigt. Dessutom är styrningen svår.

Mårten Nilsson: Snorungarna gillar COD och de är alltid fler. Oförtjänt eftersom COD sög så hårt. BF är mycket bättre.

Rasmus Sjögren: Ja men om BF3 krossar MW3 så mycket, varför köper mer än dubbelt så många MW3 då? (Jag tycker om båda) Men BF bad company 2 är mycket bättre än BF3.

Joel Trollfejs Lundgren: Det är som att säga att bilmärket KIA är bättre än Lamborghini därför att fler person köper KIA, det innebär inte att KIA är bättre.

Gandi Morgan Persson: jag säger bara att MW3 är för barn på 12 å neråt, och tack vare att alla dessa barnen är så bortskämda så säljer MW3 bättre.

Stefan Englund: Dock så fungerar ju Battlefield 3 sådär och supporten är värdelös.

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd – handla SPF, munskydd och allt du behöver i sommar här.

MEDS

Publisert: