Nya Lara Croft-spelet väcker spelarnas ilska

SPELA

Rise of the tomb raider exklusivt för Xbox

1 av 4

Lara Crofts nya äventyr, ”Rise of the tomb raider”, släpps exklusivt till Microsofts konsoler.

Ett besked som resulterat i en massiv hatkampanj mot utvecklarna Crystal Dynamics.

– I mina ögon så är den här spelserien död numera, skriver ett upprört fan på det officiella forumet.

Spelforum världen över kokar av ilska just nu.

Anledningen är tisdagens avslöjande att ”Rise of the tomb raider” kommer att vara Xbox One-exklusivt när det släpps julen 2015.

Många anser att beslutet är ett svek mot ”Tomb raider”-communityt. Spelseriens reboot, som släpptes förra året till Playstation 3, Playstation 4, Xbox 360, Xbox One och pc, har sålt bäst på Sonys plattformar. Samtidigt är många snabba att påpeka att det redan sålts nästan dubbelt så många Playstation 4-konsoler som Xbox One.

”Måste vara ett skämt”

– Många har inte råd med en Xbox One. Jag som har det tänker dock inte ge mina pengar till ett företag som inte bryr sig om sina fans, skriver ett upprört fan på det officiella ”Tomb raider”-forumet.

– Det här måste vara ett skämt. Crystal Dynamics har precis jävlats med majoriteten av spelarbasen, rasar en annan spelare.

Släpps även till 360

På Twitter gör speljournalisten Jim Sterling en poäng av att ”Tomb raider”-rebooten, trots fina försäljningssiffror, inte nådde upp till utgivaren Square Enix mål.

– Så ”Tomb raider” säljer mindre än väntat varpå Square Enix väljer att göra ”Rise of the tomb raider” Xbox One-exklusivt. Den här industrin, alltså.

Men helt exklusivt är det inte. Under onsdagen klargjorde Microsoft för Eurogamer att spelet även kommer släppas till Xbox 360 – samt att exklusiviteten för Xbox-plattformar bara gäller under en viss tidsperiod.