Läcker chokladask

Capcom har lyssnat på fansen och inte fuckat upp med ”Super street fighter IV”.

avAlfred Holmgren

SPELA

Beat ’em up Se det här som en kvalificerad gissning.

Inget fightingspel går att bedöma efter de första timmarnas glädjerus. Det är inte förrän efter något tusental matcher som de djupaste, mest intensiva nyanserna börjar träda fram och mogna på riktigt.

Där är ”Street fighter IV” i dag – ett spel som ett år efter sin release bara fortsätter växa.

Vad gäller uppgraderingen ”Super street fighter IV” kan man redan nu konstatera att Capcom har lyckats med två saker: de har faktiskt lyssnat på vad fansen vill ha. Och de har inte fuckat upp.

”Super street fighter IV” plockar sina nya karaktärer med så säker hand att man undrar vad som egentligen ska återstå att tillföra när den oundvikliga tredje upplagan förs på tal. Valskärmen dignar av exotiska läckerheter, likt en nyöppnad chokladask – från hejdlösa nykomlingarna Hakan och Juri till Ibuki, Makoto och Dudley, tungviktartrion från ”Street fighter III: 3rd strike”.

Det är även på alla andra håll en enorm uppgradering med seriens mått mätt: nya ultra combos för hela den gamla uppställningen, bonusbanor, generösa onlinelägen, så mycket slagkraft att eventuella klagomål ersätts med värkande minnesluckor.

”Super street fighter IV” släpps inte förrän om lite mer än en månad.

En kvalificerad gissning är att vi kommer hänga på låset.