”Final fantasy”-karaktär för sexig – designas om

Av: Jonas Högberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Square Enix kritiseras för skenhelighet: ”Skitsnack”

1 av 4

Square Enix ”censurerar” sig själva.

En karaktär i det kommande mobilspelet ”Mobius final fantasy” har fått kritik för att visa för mycket hud – och därför klätts i en dräkt som täcker mer av kroppen.

Och för en gångs skull är karaktären ifråga inte en kvinna.

Den manliga huvudrollsinnehavaren i det kommande mobilspelet ”Mobius final fantasy” är för sexig.

Så löd den kritik speljätten Square Enix fick när de visade upp bilder från spelet i december, berättar producenten Yoshinori Kitase i en internet-presentation som översatts av Rocketnews 24.

– Efter att vi släppte bilderna så började vi titta på de reaktioner vi fick online, och i slutändan, att visa så här mycket hud...

”Lite för sexig”

Kitase hänvisar till karaktären Wals inledande kostym i ”Mobius final fantasy”: en åtsittande, läderliknande kroppsstrumpa som bara täcker kroppens framsida. Sidorna, ryggen och baken är näst intill bara.

Den kvinnliga underhållaren Asuna sätter ord på skapelsen i samma presentation.

– Den är sexig på något vis. Lite för sexig.

Fansen upprörda

Då många verkar dela Asunas uppfattning har Kitase bett spelets karaktärsdesigner att klä på Wal, och numera har karaktären en mer proper dräkt som förvisso fortfarande visar ryggtavlan.

Alla ställer sig dock inte positiva till det här beslutet. Spelets projektledare och managing producer gillade båda den ”sexiga” kostymen. Och av Rocketnews 24:s kommentarsfält att döma är det många som är upprörda över Square Enix skenhelighet.

”Det är skitsnack”

– Så Rikkus stringbikini i ”Final fantasy X-2”, Lightnings många avslöjande kostymer i ”Final fantasy XIII: Lightning returns” och Cidneys urringning i ”Final fantasy XV” är helt okej. Men så fort en kille visar lite av sina höfter och lår så anses det vara ”för sexigt”? Det här är skitsnack, skriver Amelia Barone.

Dräktens ursprungliga design är inte helt kasserad. Kitase säger att den kan komma att återinföras i ”Mobius final fantasy” om tillräckligt många vill ha den tillbaka.

Publicerad: