Spela

”Heart of the swarm” spel- bart – på Nordic Nationals

SPELA

Provspela nya expansionen

Nordic Nationals, den Blizzard-sanktionerade turneringen som ska utse Nordens bästa ”Starcraft II”-spelare, får oväntat och mycket celebert besök.

Aftonbladet kan nu avslöja att den hett efterlängtade expansionen ”Heart of the swarm” kommer finnas spelbar på evenemanget.

”Heart of the swarm”
”Heart of the swarm”

Det råder inte längre några tvivel om att spelföretaget Blizzard gör sitt yttersta för att det nystartade världsmästerskapet i ”Starcraft II” ska bli en succé.

Nordic Nationals, den nordiska delturneringen som går av stapeln den 28 juli på Annexet i Stockholm, kommer nämligen inte bara att bjuda på e-sport i världsklass – utan även ge alla besökare chansen att spela den nya ”Starcraft II”-expansionen ”Heart of the swarm”.

Första gången i Sverige

Det här är blott andra gången expansionen visas upp i spelbart skick i Europa.

Och Tomas Hermansson, Dreamhacks e-sportchef, är jublande glad över att kunna erbjuda detta ”Starcraft II”-godis till alla fans.

– Det är riktigt häftigt, säger han till Spela. Jag tror att många Blizzard- och ”Starcraft”-fans vill komma nu när man får spela ”Heart of the swarm”. Sånt här brukar ju vanligtvis visas upp på Gamescom och dylika spelmässor, men nu kan vi ha det här också på evenemanget.

Blizzard på plats

Det kommer finnas 30 datorer på plats som alla besökare kan köa till. Dreamhack- och Blizzard-personal kommer närvara för att se till att så många som möjligt får spela. Den version av expansionen som visas upp kommer ha ett begränsat antal spellägen och enheter. Blizzard håller fortfarande på och finputsar ”Heart of the swarm”, och man har heller inte utannonserat något släppdatum ännu.

Nordic Nationals arrangeras av Dreamhack med Aftonbladet som mediapartner. Målet med turneringen är att utse de nordiska förkämpar som kommer representera Sverige, Norge, Finland och Danmark i den stora Europa-finalen i ”Starcraft II” som väntas till hösten.

Se Nordic Nationals-turneringen live på Annexet i Stockholm den 28 juli – eller följ direktsändningen på aftonbladet.se/spela!

Jonas Högberg

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Spela