Ny sajt hintar – om ”Modern warfare 3”

SPELA

Nedräkningen på sajten
tar slut under spelmässa

Gillar du ”Call of duty”?

Sitter du ner?

Okej: ”Modern warfare 3” är nu så gott som bekräftat.

Sajten har bara en timer som räknar ned. Men vi känner igen de neongröna siffrorna och det karaktäristiska typsnittet.

Och adressen lyder findmakarov.com. Vladimir Makarov var den ryske terrorledaren som gäckade spelaren i ”Modern warfare 2”. Han flashar dessutom förbi på sajten.

Kan visas på GDC nästa vecka

Enligt findmakarov.com bör vi få veta mer om ”Modern warfare 3” onsdagen 2 mars – vilket råkar vara mitt under Game Developers Conference i San Fransisco. Vilket inte vore så konstigt – Activision valde att visa upp föregångaren för första gången under GDC 2009.

I vilket fall blir det krig om spelarna i höst. ”Modern warfare 3” mot svenska ”Battlefield 3”. Dice vägrar än så länge säga något om premiärdatum men till Spela har de uppgett att de åtminstone inte skulle vara rädda för att släppa spelet någon under de två första veckorna i november. Det är en period som ”Call of duty” prenumererat på de senaste åren.

”Släpps i november”

”Modern warfare 3” blir också det första ”Call of duty”-spelet som Infinity Ward gör efter att cheferna Jason West och Vince Zampella fick sparken och halva studion sa upp sig. Los Angeles Times har tidigare rapporterat att den sargade studion nu får hjälp av både Sledgehammer Games och Raven Software för att färdigställa ”Modern warfare 3”.

Los Angeles Times uppger också att spelet traditionsenligt ska släppas i november. De två tidigare ”Modern warfare”-spelen har tillsammans sålts i 33 miljoner exemplar.

UPPDATERING: Amerikanska spelsajten Joystiq har varit i kontakt med en talesperson för Activision som säger:

– Det tycks förekomma mycket spekulation om nästa ”Call of duty”-projekt. Låt mig förtydliga att vi inte visar upp något än. Allt som pekar på något annat är en bluff.

Joystiq påpekar också att datumet som sajten räknar ner till skulle krocka med en stor presentation av ”Battlefield 3” – vilket får Joystiq att spekulera i huruvida det är förläggaren Electronic Arts som skojar med sin värsta konkurrent.

När Los Angeles Times skrev sin artikel valde Activision inte att kalla artikeln vare sig bluff, rykten eller spekulationer. De valde att inte kommentera den över huvud taget.