Nu satsar Kent på tv-spel

Av: Peter Ottsjö

Publicerad:
Uppdaterad:

Bandets låtar blir karaoke i nytt ”Singstar”

i ABBAs spår Martin Sköld, Jocke Berg, Markus Mustonen och Sami Sirviö i Kent gör som ABBA tidigare gjort och medverkar i succéspelet ”Singstar”.
Foto: Pontus Höök
i ABBAs spår Martin Sköld, Jocke Berg, Markus Mustonen och Sami Sirviö i Kent gör som ABBA tidigare gjort och medverkar i succéspelet ”Singstar”.

Sveriges största rockorkester får sitt eget tv-spel.

Kent blir karaoke – med exklusiv utgåva av Playstation-succén ”Singstar”.

musik non stop I nya ”Singstar Kent” får spelaren sjunga ”Chans” och 24 andra låtar.

De tog en helikopter till Hultsfred. Uppmanade fansen att klä sig helt i vitt inför Stadion-konserten 2003. Lanserade en mobiltelefon tillsammans med Sony Ericsson.

Jo, Kent har alltid gått sin egen väg.

Ja, därför känns det helt logiskt att ett ”Singstar Kent” får premiär till både Playstation 3 och Playstation 2 till sommaren.

– Det är ett unikt samarbete. Kent vill nå ut till en ny publik. Vi tror väldigt mycket på det här, säger Playstation-chefen i Sverige, Erik Grohman.

Kent har flörtat med spelvärlden tidigare. Spåret ”VinterNoll2” återfinns i ”Guitar hero world tour”, en titel som sålde i nästan nio miljoner exemplar. Och låtarna ”Columbus” , ”Kräm” och ”Om du var här” finns till äldre ”Singstar”-varianter.

Outgivet videomaterial

Men precis som ABBA får de nu ett eget karaoke­spel. PS3-utgåvan innehåller 25 spår, PS2-versionen får 20. Spelarna kommer bland annat kunna sjunga till klassiker som ”Kärleken väntar”, ”747” och ”Frank”, men också nyare saker som ”Taxmannen” och ”Svarta linjer”. På PS3 ingår dessutom tidigare outgivet videomaterial från gruppens framträdande på Bowery Hotel i New York häromåret.

Kent blev tillfrågade för ett år sedan, tackade omgående ja och har varit delaktiga i arbetet med spelet.

– Det är smart av dem. Det känns som att de alltid ligger ett steg före. Kent har insett att indie numera är lika folkligt som schlager och annan populärmusik. Deras fans äter också tacos på fredagarna, säger Nöjesbladets musikredaktör Joacim Persson.

Värdet oklart

”Singstar Kent” är ett samarbete mellan bandet, Sony Music och Playstation-distributören Nordisk Film. Vad det är värt eller hur mycket Kent tjänar per spel vill Playstation-chefen Erik Grohman inte uttala sig om. Men ”Singstar ABBA” har sålt i minst 1,7 miljoner exemplar världen över och samtliga delar i ”Singstar”-biblioteket är uppe i en bra bit över 16 miljoner sålda exemplar. Spelen kostar mellan 300 och 400 kronor.

Mer Kent

Efter sommarpremiären finns planer på att släppa ytterligare Kent-material till Singstar-spelet, troligtvis via nätbutiken Singstore.

– Ja, jag kan väl hinta om att vi börjat titta på den möjligheten, säger Erik Grohman.

Publicerad: