Publicerad:
Uppdaterad:

Så hyllas Nimoy – i ”Star trek”-spelet

Av: Jonas Högberg

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 7 | Foto: Nancy Pastor
Leonard Nimoy.

Leonard Nimoy sörjs av miljontals fans efter sin bortgång i fredags.

Och redan på torsdag nästa vecka får de ett minnesmärke att samlas kring.

Då kommer nämligen en helgedom till ”Spocks” ära resas – i spelet ”Star trek online”.

Den legendariske skådespelaren Leonard Nimoy, mest känd som ”Spock” i ”Star trek”, avled under fredagen i sviterna av lungsjukdomen kol. Han blev 83 år gammal.

Beundrare världen över har redan uttryckt sin saknad, inte minst på sociala medier som Twitter och Facebook. Men snart kan de även göra det vid ett specialdesignat minnesmärke i ”Star trek online” – onlinespelet som lanserades 2010 och nu är inne på sin nionde ”säsong”, med drygt tre miljoner spelare.

På det officiella forumet meddelar utvecklingsstudion Cryptic att de kommer resa en helgedom till Nimoys ära under nästa vecka.

– Vi blev alla väldigt ledsna över att Nimoy gått bort, och vi vill försäkra oss om att vi aldrig kommer glömma det kulturella genomslag han och hans karaktär fick, skriver exekutive producenten Stephen Ricossa.

”Stående minnesmärke”

– Därför kommer vårt team att implementera ett stående minnesmärke till Spocks och Leonard Nimoys ära den 5 mars.

Den som ger sig in i ”Star trek onlines” universum kan också få höra Nimoys röst – då han agerar berättare i spelet.

Och det är inte det enda spelet som Nimoy lånat ut sin säregna stämma till. Även i ”Civilization IV” och ”Seaman” agerade han berättarröst. Dessutom har han spelat skurk i ”Kingdom hearts”-spelen ”Birth by sleep” och ”Dream drop distance”.

Nimoy är inte heller den förste avlidne skådespelaren att hedras i ett spel. Förra året introducerade ”World of Warcraft” en ”Aladdin”-liknande ande till Robin Williams ära.

Publicerad:
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN