E3 2015

”Final fantasy VII” förändras med remaken

Av: 

Jonas Högberg

SPELA

LOS ANGELES. En av E3-mässans stora nyheter är att ”Final fantasy VII” får en efterlängtad remake.Men frågan är om spelet blir precis så som fansen vill ha det.

Enligt nye regissören Tetsuya Nomura kan både gameplay och story komma att förändras en del.

Nostalgiska rollspelsfans har i flera års tid bönat och bett spelföretaget Square Enix att göra en remake av det våldsamt populära Playstation 1-spelet ”Final fantasy VII”. I veckan blev det tydligt att spelarnas vädjanden burit frukt: Square Enix har börjat utveckla en påkostad remake från scratch till Playstation 4.

Informationen om projektet har varit knapphändig, men Kotaku har snappat upp uttalanden som remakens regissör Tetsuya Nomura gett de japanska spelmedierna Famitsu och Dengeki Online.Av dessa att döma kommer det nya ”Final fantasy VII” inte bara att bli en grafiskt uppdaterad version av klassikern – Square Enix vill även förbättra spelsystemet och storyn.

– Ursprungsversionen släpptes 1997 och om man tittar på det idag så är det tydligt hur mycket grafiken och spelsystemet åldrats, säger Nomura till Famitsu.

Bekräftar förändringar

Och när Nomura pratar med Dengeki Online bekräftar han att förändringar är att vänta:

– Vi har inte visat något gameplay ännu, men eftersom vi uppgraderat det en hel del så har ni verkligen något att se fram emot.

När det gäller storyn så menar Nomura att det ”kommer finnas fler narrativa element” i remaken.

– Om man ändå ska göra en riktig remake så måste man ha ett annorlunda angreppssätt och göra något som passar de nya tiderna, säger Nomura till Famitsu.Square Enix planerar att avslöja mer detaljer om ”Final fantasy VII”-remaken till vintern. Då kommer även en HD-anpassad version av Playstation 1-originalet att släppas till Playstation 4.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

E3 2015