”Joakim Mogren” gäckar spelarna

SPELA

Antas vara reklamkupp för Metal gear solid V

1 av 5

Turerna kring mystiska ”The phantom pain” (eller ”Metal gear solid V” som de flesta antar att spelet egentligen är) tar visst aldrig slut. Förra veckan intervjuades svenske basen för projektet, Joakim Mogren, av Spike TV. Som ni ser i videon ovan är han bandagerad över hela huvudet, och yppar inget av vikt om spelet. Senare i helgen laddade användaren ”Joakim Mogren” upp en underlig ”trailer” för ”The phantom pain” på Gametrailers där morsekod spelas upp.

Översätter man koden får man meddelandet:

”GENERATING IMAGE HOLD SCENARIO – LOADING HOLD – ACTIVATING PHANTOM PAIN DOT MEME HOLD – ERROR ERROR ERROR ERROR”.

Virtuell terapi

Det kommer mera. Freezeframar man videon vid 0.40 får man en skärm med meddelandet:

”PROJECT OMEGA

AI MATRIX: SECTOR07-A942

VR PROGRAM: PHANTOM_PAIN.MME

CONTRACTOR: MOBY DICK STUDIOS

SUBJECT: REDACTED

PURPOSE-

TREATMENT OF NEUROLOGICAL DAMAGE SUSTAINED IN COMBAT SITUATIONS

TREATMENT OF COMBAT RELATED PSYCHOLOGICAL STRESS

ENHANCEMENT OF COMBAT ABILITIES FOLLOWING IMPAIRMENT

IMPLEMENTATION OF ..::.|>..::.:”

Konspirationsteoretikerna på Neogaf har redan börjat gräva i den här härvan. Mycket tyder på att begreppet ”phantom pain” härleder till någon sorts virtual reality, och att ”Metal gear”-karaktären Big Boss kanske genomgår virtuell terapi eller är fast i en virtuell verklighet i spelet.

Överdriven svensk accent

Eller inte. Vissa hävdar att trailern är fejkad, vissa menar att den är avsiktligt fejkad av Hideo Kojima, det finns till och med de som påstår att Joakim Mogren är cgi-skapad.

Det är lätt att bli snurrig av alla teorier och alla möjligheter. Men visst är det något på gång, det blir ju inte minst tydligt av den märkliga Mogren-intervjun. Inte nog med att han är komiskt bandagerad och spelar över när han ”röjer” att ”The phantom pain” utvecklas med Fox Engine, hans svenska dialekt känns dessutom ganska forcerad. ”Kvestions”? ”Jaaa”? Stundtals låter det som att det är den svenske kocken från Mupparna.

Den 27 mars har vi utlovats mer information om ”The phantom pain”. Till dess får vi finna oss i att gå runt med ”Metal gear solid”-frågetecken över våra huvuden.

Se klippen här!

Jonas Högberg