Går det att fälla bossen om man jobbar i skift?

SPELA

Det börjar med en varningsskärm.

"Vi vill inte att ditt verkliga liv blir lidande", lyder meddelandet, som fortsätter: "glöm inte din familj, dina vänner, din skola eller ditt arbete".

Det visade sig bara vara tomma fraser.

Efter arton timmars sträckspelande insåg gruppen "Beyond the limitation" att det fanns en gräns, också för dem. Då hade en 21-åring från Rhode Island i USA inte kissat på nästan ett dygn.

"World of Warcraft" är världens mest populära onlinerollspel. Men det finns gott om konkurrenter. Som japanska "Final fantasy XI" från utvecklaren Square Enix.

Spelet med varningsskärmen.

Ett par hundratusen människor antar varje dag digitala skepnader i fantasyvärlden Vana'diel. Några av dem tillhör gruppen "Beyond the limitation". Den har medlemmar från bland annat USA, Frankrike, Korea och Japan. Den publicerar detaljerade scheman på nätet om var, hur och när gänget ska träffas i spelet nästa gång.

För drygt en vecka sen bestämde sig "Beyond the limitation" för att ta sig an en obesegrad boss i "Final fantasy XI". De räknade med att striden skulle ta mellan sju och tio timmar. Efter arton timmar tvingades de ge upp.

"Folk svimmade", skriver en av medlemmarna på ett nätforum. En annan, "Rukenshin" – 21-åringen från Rhode Island – berättar att nästan ingen i gruppen tog en enda paus under kampen mot det digitala monstret.

Och att det kanske krävts ytterligare sex timmar för att besegra det.

Efterspelet har handlat om frustration och ilska bland "Final fantasy XI"-fansen, riktade mot Square Enix. I det omänskliga att konstruera spel på det viset.

Men också om nya strategier, kanske går det att fälla bossen om man jobbar i skift?

Spelvärlden fick just sitt eget Mount Everest.