Här blir Ottsjö spelhjälte

SPELA

Så förvandlades Aftonbladets spelexpert på Xbox-mässan

1 av 3 | Foto: I Xbox 360-versionen av "Rainbow six: Vegas" går det – med hjälp av den officiella Xbox-kameran – ta en bild på sig själv som sedan förs över till spelet. Resultatet? Riktigt bra.

BARCELONA

Här blir jag en antiterrorledare.

I ”Rainbow six: Vegas” heter hjälten Peter Ottsjö.

Välkommen till spelmässan X06.

Numera har det blivit en tradition.

Microsofts intåg i spelvärlden manifesteras varje år med en påkostad jättefest i någon europeisk stad.

I år reste journalister från hela världen till Kataloniens stolta Barcelona för att bevittna framtiden för spelkonsolen Xbox 360.

Och den är ganska ljus.

Gläds åt Sonys misslyckande

Att Playstation 3 – Sonys nästa supermaskin, tillika Microsofts största konkurrent – försenas i Europa var något Xbox-chefen Peter Moore inte dröjde med att kommentera.

– Ärligt talat trodde vi nog aldrig att de skulle lyckas släppa den i Europa redan i år, säger han när Aftonbladet träffar honom på spelmässan.

Dagen före, då Microsoft under en presskonferens presenterat nyheter som ”Halo wars”, ett nytt ”Banjo-Kazooie”, exklusivt material till ”Grand theft auto IV” och ett över huvud taget mycket starkt stöd från spelutvecklare, nöjde sig Moore med att konstatera:

– När vi försenar saker rör det sig om fem dagar, inte fem månader.

Microsft leder

Microsoft, eller åtminstone den del av företaget som numera bygger spelkonsoler, är relativt färska i spelindustrin och har inte haft någon chans när Xbox ställts mot Playstation 2 i det konsolrace som snart ska summeras. Men med Xbox 360 leder de redan, då varken Nintendo eller Sony hunnit få ut sina maskiner på marknaden.

Företaget har skeppat fem miljoner konsoler och tror att de ska hinna skeppa fem miljoner till före årets slut.

– Vi har många spännande titlar på gång och det är klart att man ser fram emot julhandeln, säger produktchefen i Sverige, Mattias Edlund.

Under X06 andra dag fick Aftonbladet chansen att testa framtidens spel. Bland annat prövade vi möjligheten att föra över sitt utseende till spelet ”Rainbow six: Vegas” med hjälp av den nya kameran till Xbox 360.

Resultatet?

Tja, döm själva.

Mer från X06:

Peter Ottsjö