”Wii 2 får bluray samt HD-skärm – på kontrollen”

SPELA

Nya uppgifter: Nintendo
planerar värstingkonsol

Foto: SNART UTBYTT? Nintendos nästa konsol sägs bli mycket mer avancerad än Wii.

Ryktena om Nintendos nya konsol tar inte slut.

Nu hävdas det att speljätten tänker använda sig av bluray – och att handkontrollerna kommer utrustas med HD-skärmar.

Spelvärlden har fattat eld. Nintendos nya konsol ser ut att bli ett veritabelt monster. De stekheta uppgifterna om att det japanska spelföretaget tänker konkurrera med HD-konsolerna på allvar – med prestanda som enligt uppgift ska spöa Playstation 3 och Xbox 360 med råge – har inte ens hunnit svalna förrän nya uppseendeväckande rykten börjat cirkulera.

Bluray-film tveksamt

Nu påstår Blu-ray.com att Nintendo tänker utrusta sin konsol med bluray-läsare. Vilket givetvis låter lite märkligt med tanke på att Nintendo och Sony är bittra rivaler. Om ryktet skulle stämma finns det inget som säger att Nintendo tänker låta oss använda konsolen för att se på HD-film – DVD-funktionen i Wii är trots allt låst och tillåter bara spel.

HD-skärm – på kontrollen

Men det märkligaste skvallret står Computer and Videogames för. Branschkällor nära dem påstår att handkontrollerna till den nya konsolen kommer vara utrustade med små tryckkänsliga HD-skärmar. Vilket låter extremt dyrt (speciellt för att vara Nintendo).

– Nintendos planer låter helt overkliga, säger en källa till Computer and Videogames. Utgivare planerar redan sina släpptitlar, och det hela är oerhört spännande.

Följ Spela!

Vill du också ha koll på när vi publicerat nya recensioner, förtittar, krönikor och reportage?

Du kan följa Spela på både Twitter och Facebook.

Följ oss på Twitter här!

Följ oss på Facebook här!

Jonas Högberg