Nu har Minecraft ett releasedatum

SPELA

Har nu dragit in över
200 miljoner kronor

Foto: PÅ GÅNG Markus Perssons företag Mojang siktar på att vara klara med ”Minecraft” i november i år.

Det går fortsatt fantastiskt bra för Markus Perssons ”Minecraft”. Spelet har sålt i nästan två miljoner exemplar och dragit in mer än 200 miljoner kronor.

Och nu har det äntligen ett releasedatum.

11/11/11 lyder det. Datumet då ”Minecraft” äntligen är färdigt. På skaparen Markus Perssons blogg The Word of Notch förklarar han dock att spelet kommer fortsätta att uppdateras kontinuerligt även efter släppdatumet, och att man mer ser på det som ett delmål att kunna säga att spelet är klart den elfte november. Persson hoppas själv innerligt att det inte blir något bakslag i utvecklingen eftersom han vill kunna belöna sig själv med att spela ”Elder scrolls V: Skyrim” som släpps samtidigt.

Sålt 1,8 miljoner exemplar

I veckan avslöjade även Persson lite mer detaljerade försäljningssiffror för spelet i en forumtråd på sajten Reddit. 800 000 exemplar av ”Minecraft” såldes när det befann sig i alfastadiet. Då kostade det hundra kronor. En miljon exemplar har sedan sålts av betaversionen som säljs för hundrafemtio kronor. Gamasutra räknade ut att det innebär dryga 200 miljoner kronor i inkomst.

”Stor hög med pengar”

Persson själv var dock noga med att påpeka att en del av pengarna går till Paypal och skatter men att det ändå rör sig om en rätt stor mängd som finns kvar.

– Det ligger på ett konto någonstans, och jag försöker att inte titta på det, skrev Persson. Jag får en normal lön nu för tiden som täcker de vardagliga sakerna, men det finns en stor hög med pengar där ute någonstans.

Följ Spela!

Vill du också ha koll på när vi publicerat nya recensioner, förtittar, krönikor och reportage?

Du kan följa Spela på både Twitter och Facebook.

Följ oss på Twitter här!

Följ oss på Facebook här!

Jonas Högberg