Sony

En spelskatt – om du inte har förra spelet

Av: 

Jonas Högberg

SPELA

Så bra är Super stardust ultra för Playstation

SHOOT ’EM UP Om ”Super stardust HD” var rena ögongodiset är ”Super stardust ultra” godispåsen som aldrig tar slut.

Här bombarderas man med krumbuktande laserstrålar i kulörta färger, regn av skimrande ädelstenar, enorma meteoriter som perforerar jordskorpan och kaskader av euforiskt briserande partikeleffekter.

Och ändå är det svårt att inte känna sig lite besviken. ”Super stardust ultra” är nämligen inte mycket mer än en högst perifer uppdatering av  Playstation 3-spelet ”Super stardust HD”. Har man redan agerat interplanetär toreador i denna tjusiga twinstick-klassiker är ”Ultra”-versionen en tveksam investering.

Roligt och nervigt

Men om så inte är fallet finns mycket att fröjdas åt. Att boosta fram över belägrade miniplaneter som befinner sig under ständigt bombardemang är lika roligt som det är nervigt. Det ”Ikaruga”-minnande spelsystemet, där växelverkan mellan tre olika vapen står i fokus, är inte i närheten av att vara lika tajt som hos förebilden – men lyckas ändå underhålla tack vare det rika utbudet av spellägen.

Gnistrande grafik

Favoriten är den nya varianten Blockade där man hela tiden lägger ut minor bakom sig automatiskt, vilket i praktiken applicerar ett ”Snake”-filter på spelet. Mer finessrika inslag av den här sorten och ”Super stardust ultra” hade tangerat samma briljans som besjälade finska spelstudion Housemarques förra spel ”Resogun”.

Istället får vi nöja oss med en repetitionsövning – och grafik så gnistrande grann att den hade kunnat lysa upp hela Nordkorea.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte säsongens jeanstrender hos Gina Tricot – handla denim här

Gina Tricot

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Sony

Spelrecensioner