Diablo III-datumet är äntligen avslöjat

Publicerad:

Blizzard lyfter på locket

Ett av årets mest efterlängtade spel har äntligen fått sitt releasedatum.

”Diablo III” släpps den 15 maj.

Blizzard har hållit sina fans på halster i flera års tid och ständigt skjutit upp sitt preliminära släppdatum för det extremt efterlängtade ”Diablo III”.

Men nu är det slut på alla förseningar. Blizzard ser äntligen ljuset i slutet av tunneln. Spelet släpps över större delen av världen, däribland Sverige, den 15 maj.

”Till slut inne på upploppet”

– Efter flera års hårt arbete från vårt utvecklingsteam och flera månaders beta-testande av hundratusentals hängivna spelare världen över är vi till slut inne på upploppet, säger Mike Morhaime, Blizzards chef och medgrundare i ett pressmeddelande.

– Vi ser fram mot att få finslipa spelet de här återstående två månaderna för att sedan leverera den ultimata actionrollspelsupplevelsen till gamers över hela världen den 15 maj.

Släpps till pc och Mac

”Diablo III” släpps till pc och Macintosh i dels en vanlig utgåva, dels en samlarutgåva som även inkluderar en film med bakom kulisserna-material om utvecklingen av spelet, en soundtrack-skiva, en liten konstbok med illustrationer från spelet samt en Diablo-dödskalle. De som väljer att köpa en årsprenumeration på onlinerollspelet ”World of Warcraft” får ”Diablo III” gratis, via digital nedladdning. Hittills har mer än en miljon spelare nappat på det erbjudandet.

Spelet, som varit under utveckling i olika skepnader i över ett decennium hos Blizzard, förväntas även släppas i en konsolversion i framtiden, men det kan komma att dröja.

Jonas Högberg

Publicerad: