Jackson: Det är roligare med spel

SPELA

Succéregissören ska släppa nytt material till Xbox 360

Foto: Japanska rollspelet "Lost odyssey" fångade Peter Jacksons intresse.

BARCELONA

Peter Jackson har tröttnat på filmer.

Nu är det spel som roar honom.

Ingen är gladare för det än Microsoft.

Foto: Microsoft Peter Jackson har skapat företaget Wingnut som ska lansera ett mellanting av film och spel till Xbox 360. Xbox-chefen Peter Moore (till höger) gör inget för att dölja sin förtjusning över samarbetet.

– Just nu är det roligare med spel, säger regissören som ska leverera material exklusivt till Xbox 360.

Hur och vad Peter Jackson ska göra till Xbox 360 är fortfarande en aning luddigt. Det som är känt är att han ska samarbeta med ”Halo”-utvecklaren Bungie och på ett eller annat sätt ta den berömda spelserien vidare.

Hybrid

Men det blir ingen film.

Och inget spel.

Utan något som landar i en gråzon mellan de bägge medierna.

– Jag tänker inte göra spel för det gör andra mycket bättre än jag. Men jag behöver inte berätta mina historier som filmer varje gång. Och den interaktivitet man får med Xbox och deras onlinetjänst är väldigt intressant, säger Jackson.

Microsoft jublar

Hans namne, Xbox-chefen Peter Moore, gör inget för att dölja förtjusningen av att den Oscar-belönade regissören numera är en av hans löntagare.

– Det är fantastiskt. Och ni skulle sett Peter (Jackson) bakom scenen under vår presskonferens i går när vi visade demot för (spelet) ”Lost odyssey”. Han verkligen stirrade på skärmen och sög in allt. Han älskar det här och vill lära sig så mycket det går om spel, säger Peter Moore.

Peter Ottsjö