”Apple kommer ta över spelindustrin”

Publicerad:

SPELA

Före detta Playstation-chefens drastiska dom

Apple kan slå ut både Nintendo, Sony och Microsoft.

Det säger före detta Playstation-chefen Phil Harrison.

– Om tio år kan Apple utgöra hela spelindustrin, säger han till Edge Online.

FRAMTIDENS SPELMASKIN? Ipad och andra Apple-plattformar kan ta död på klassiska spelföretag, spår före detta Playstation-chefen Phil Harrison.
FRAMTIDENS SPELMASKIN? Ipad och andra Apple-plattformar kan ta död på klassiska spelföretag, spår före detta Playstation-chefen Phil Harrison.

Nintendo har problem. Nya bärbara 3DS säljer inte som förväntat. Än så länge hävdar Nintendo att det beror på att de inte hunnit lansera tillräckligt bra spel.

Men många bedömare är övertygade om att det verkliga skälet heter Apple och Google. Efterfrågan på smartphones och surfplattor verkar drabba det anrika spelföretaget hårt.

Sony satsar hårt på Vita

Trots de dystra prognoserna satsar Nintendo-konkurrenten Sony hårt på att lansera sin nya bärbara spelkonsol, Playstation Vita, senare i år. En av Vita-modellerna är förvisso utrustad med 3G – men före detta Playstation-chefen Phil Harrison tror att Apple till slut kommer att slå alla konkurrenter.

– I den här farten – om den här tillväxten fortsätter i samma takt – så finns det en rätt god chans att Apple är spelindustrin om tio år.

Hyllar App Store

– Ipad, Iphone och Ipod ingår i samma ekosystem. Apple sålde 15 miljoner Ipad så snabbt att det är helt fenomenalt. Och enligt flera rapporter är spel den populäraste aktiviteten på Ipad, något jag tror bara kommer att fortsätta.

Phil Harrison hyllar också nätbutiken App Stores smidiga system.

– Man ser något, man trycker på en knapp och produkten levereras direkt. Den shoppingupplevelsen är så elegant byggd av Apple.

Publicerad: