Jinro pensionerar sig

SPELA

Svenska Starcraft II-
proffset lämnar scenen

Foto: Jonathan ”Jinro” Walsh

Det är många som undrat över svenske Jonathan ”Jinro” Walshs skrala resultat det senaste året.

Nu kommer förklaringen.

En av Sveriges bästa ”Starcraft II”-spelare genom tiderna har länge funderat på att lägga av – och nu har han definitivt bestämt sig.

23-årige Jonathan Walsh, mest känd som ”Jinro”, slutar. För de som följt hans karriär kommer det kanske inte som en överraskning – det senaste året har Jinros resultat varit direkt undermåliga. Det har inte gått att känna igen mannen som gick till semifinal två säsonger i rad i världens bästa ”Starcraft II”-liga, sydkoreanska GSL – och nu berättar han varför på Team Liquids hemsida.

”Något var fel”

– Jag var inte nöjd med mitt spel, mitt liv, med ”Starcraft II” – och jag tror att det var uppenbart för alla som tittade på min stream, eller bara mina matcher. Något var fel, skriver han.

Jinro menar att hans pojkdröm att spela ”Starcraft II” och mäta sig med de allra bästa redan i vintras ”gick på ångor”, och att han en längre tid funderat på att lämna proffslivet bakom sig.

”Dags att sluta”

Avskedsbrevet är långt och personligt. Jinro poängterar att han inte ångrar sitt val att bli professionell ”Starcraft II”-spelare en sekund, och att han är överlycklig över att ha fått spela i Sydkorea och prestera så bra där. Nu ska han bli pokerspelare istället, och han är tillfreds med att lämna sin stora dröm bakom sig.

– InControl sa en gång att om du någonsin inser att du spelar för ett annat skäl än att bara njuta av spelet så är det dags att sluta. Jag håller inte alltid med om det här – det finns många människor som det här inte stämmer för.

– Men för mig stämmer det.

Jonas Högberg