Nytt kontroversiellt besked från Konami

Publicerad:
Uppdaterad:

SPELA

Efter Kojima-”skandalen”: byter fokus helt

1 av 11
”Pro evolution soccer” är en av Konamis största serier.

Det har stormat kring spelskaparen Hideo Kojima och hans arbetsgivare Konami de senaste veckorna.

En storm som inte ser ut att bedarra.

Nu har speljätten nämligen avslöjat att de kommer fokusera på mobilspel i framtiden.

Hideo Kojima.
Foto: Annika af Klercker
Hideo Kojima.

Vreden mot Konami bara växer hos gamers. Spelföretagets affischnamn Hideo Kojima ska ha haft en dispyt med ledningen, och som ett resultat av detta ryktas han lämna Konami när hans kontrakt löper ut vid årsskiftet.

Det innebär med största sannolikhet att kommande ”Metal gear solid V” blir det sista spelet i serien med Kojima som ledande kraft. Bråket tycks också ha drabbat hans hajpade skräckspel ”Silent Hills”, som nu har lagts ner.

”Dra åt helvete”

Många är förbannade över situationen och det har spridits en hel del ilskna haranger på spelforumen världen över de senaste veckorna.

Andra har varit mer påhittiga när de sökt utlopp för sin frustration. I sociala medier har det spridits en bild på ett fejkat Konami-memo rörande företagets nya strategitänk. På bilden står det, i punktform:

– Fuck Hideo Kojima. Fuck ”Metal gear”. Fuck ”Silent Hill”. Fuck it. Fuck you.

Söker ”spelandets framtid”

Nu kan dock Konamis vd Hideki Hayakawa ha avslöjat det egentliga skälet till det påstådda uppbrottet. I en intervju med japanska Nikkei, som översatts av Neogaf-användaren HGH, säger han att företaget kommer satsa ”aggressivt” på mobilspel i framtiden.

– Spelandet har spridits till många olika plattformar, men när allt kommer omkring så är den plattform som ligger oss närmast mobiltelefonen. Det är där som spelandets framtid står att finna, säger Hayakawa.

– Vi hoppas att våra storsäljare, som ”Metal gear solid” och ”Pro evolution soccer”, fortsätter att göra bra ifrån sig, men vi funderar också på hur vi ska kunna föra över alla våra varumärken till mobilmarknaden.

Publicerad: