Vill ha Hemsworth som Nathan Drake

Publicerad:
Uppdaterad:

SPELA

Uncharted blir film – ska trumfa Lara Croft

1 av 6
Protagonisten Nathan Drake i ”Uncharted 4”, som släpps 2016.

Storspelet ”Uncharted” ska filmatiseras – och nu har Wikileaks röjt de första detaljerna om spektaklet.

Sony-cheferna vill ha en film i samma stil som ”National treasure” och ”Lara Croft: Tomb raider”.

Med en viktig skillnad: ”Uncharted” ska bli hårdare och coolare.

Den stora hackerattacken som drabbade Sony Pictures i höstas – och som vissa menar utfördes av Nordkorea – fortsätter att skvallra om filmbolagets planer. Nyligen tillgängliggjorde Wikileaks mer än 30 000 dokument, varav de flesta är mejlkonversationer mellan filmskapare och företagsledare, från attacken. Gamespot har tittat närmare på dem och hittat en hel del information om den efterlängtade ”Uncharted”-filmen.

Vill inte upprepa misstag

Får vi tro filmbolagscheferna kommer äventyrsfilmen trumfa både ”National treasure” och ”Lara Croft: Tomb raider”.

Columbia Pictures-chefen Jonathan Kadin skriver i ett mejl till flera Sony-chefer att ”National treasures” öppningsscen inte hade tillräckligt med action och att ”Uncharted” inte kommer begå samma misstag. Därefter avslöjar han att filmen kommer inledas i ett kraschat flygplan som vinglar på kanten till ett berg och att spelhjälten Nathan Drake kommer slåss med skurkar samtidigt som planet glider nerför berget.

Utlovar mer action

– ”National treasure” är utan tvivel kul, men ”Uncharted” är en mer jordnära och modern actionäventyrsfilm, vilket är nödvändigt med tanke på vad publiken blivit utsatt för sedan ”National treasure”-filmerna. Ungdomarna kommer säkerligen gilla den, men vi kommer även ha en film som är tillräckligt bra – och tillräckligt cool – att även tilltala vuxna.

Sony-mejlen avslöjar också att filmbolaget helst ser att antingen Chris Hemsworth, Mark Wahlberg eller Channing Tatum spelar huvudrollen som Nathan Drake. Det är ännu oklart om någon faktiskt fått frågan än.

Någon som däremot är klar är regissören. Han heter Seth Gordon och har tidigare regisserat tv-spelsdokumentären ”King of Kong” samt komedin ”Horrible bosses”.

Publicerad: