Svenska Dice slår tillbaka mot MW3

Foto: Battlefield 3.
SPELA

Hittills är det Electronic Arts chefer som stått för den mesta smutskastningen när det gäller kriget mellan ”Battlefield 3” och ”Modern warfare 3”.
Men även de som jobbar på Dice börjar vädra sitt självförtroende nu.
– Vi erbjuder så mycket mer än vad de gör, säger ”Battlefield 3”-producenten Patrick Liu.

Det är bara två veckor kvar tills ”Battlefield 3” släpps. Att det kommer att bli det största svenska spelet någonsin råder det inget tvivel om, men kan den Dice-utvecklade shootern utmana genrens gigant, ”Call of duty: Modern warfare 3”, på allvar? Höstens stora spelkrig står mellan båda dessa spel.

Jämförs med MW3

Patrick Liu, producent för ”Battlefield 3”, säger i en intervju med spelsajten Gamasutra att det känns bra att jämföras med ”Modern warfare 3”.
– De är jättar, och bara tanken att vi skulle kunna sno några av deras spelare är fantastisk, säger Liu.
– Båda är militära shooters, men när det gäller smak och stil så är de annorlunda. Men vi erbjuder så mycket mer än vad de gör, tycker jag.

Siktar på e-sport

Liu preciserar inte vad han menar med det, men kanske har det att göra med teamets vilja att erbjuda något nytt och annorlunda för e-sportens intressenter. Det är i alla fall något som man satsat på lite extra.
– Vi har alltid haft det i åtanke medan vi arbetat, definitivt, säger Liu. Jag skulle säga att det är något som behövs när det gäller shooters. Jag tror att vi kan fylla en del av den luckan.

Jonas Högberg