Spela

”Diablo III” kan försenas – igen

SPELA

Blizzard: Ingen kommer att minnas om spelet är försenat – bara om det är fantastiskt

Frågan på alla Blizzard-fans läppar det senaste året: när släpps ”Diablo III”?

Svaret har dröjt. Och av allt att döma kommer det fortsätta göra det ett bra tag till.

Många hoppades få spela det färdiga ”Diablo III” redan i slutet av förra året. Spelets release sköts dock upp till 2012, och folk har nu förväntat sig att det ska släppas inom några månader.

Blizzard självsäkra

Men ett inlägg från regissören Jay Wilson på den officiella sajten signalerar att det kan komma att ta ännu längre tid. Meddelandet listar en rad ändringar med spelet som Blizzard planerar att genomföra, och inleds i sedvanligt självsäker ton.

– Alltmedan vi jobbat på ”Diablo III” så har vi fått skit för att vi har ändrat på saker och ting för mycket, att spelet är bra som det är och att vi bara borde släppa det, skriver Wilson. Jag tycker att det är ett okej argument, men också att det inte stämmer. Vårt jobb är inte bara att släppa ett spel, det är att släppa nästa ”Diablo”-spel. Ingen kommer att minnas om spelet är försenat, bara om det är fantastiskt. Vi litar på vår förmåga att kunna släppa ett fantastiskt spel, men vi är inte riktigt där än.

”Ska vara det bästa spelet det kan vara”

Några av sakerna som ska åtgärdas är att man ska ta bort Mystic Artisan och Scroll of Identification, förvandla den femte snabbtangenten till en potion-knapp och göra om statistiksystemet.

– Vi vill att ”Diablo III” ska vara det bästa spelet det kan vara när det släpps. För att lyckas med det så kommer vi att fortsätta jobba på designlösningar som vi haft på plats länge nu, göra ändringar i system som du har spenderat en hel del tid med att teoretisera kring, och ta bort features som du kanske har kommit att betrakta som upplevelsens kärna. Vår förhoppning är att ”Diablo III” inte bara kommer leva upp till förväntningarna, utan kommer fortsätta att göra det ett årtionde efter att det släppts.

När det väl blir av återstår, som sagt, att se.

Jonas Högberg

ANNONS EXTERN LÄNK

Måndagens hetaste match på Oddset: Sverige–Polen. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset.

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Spela