Spela

McCartney gör musik till nya Bungie-spelet

SPELA

Jobbar med Halo-studion

Paul McCartney.
Paul McCartney.

Det har länge varit känt att Paul McCartney skriver musiken till ett tv-spel. Men inte till vilket.

Nu avslöjar McCartney att han jobbar med musiken till ”Halo”-studion Bungies nästa spel.

Redan i februari i år rapporterade Spela om att Paul McCartney höll på att skriva musik till ett nytt tv-spel och hur den gamle ex-Beatlen fascinerades av mediet.

Fascinerad av tv-spel

– Jag jobbar för närvarande med musik till ett tv-spel, sa McCartney då. Det är en väldigt fascinerande marknad. Ett nytt tv-spel säljer betydligt mer än vad en cd-skiva gör nuförtiden. Och man når en helt annan publik. Antagligen är det här första gången som många ungdomar kommer höra min musik, i ett spel. Och kanske kan det vara lika inspirerande för dem som jazz är för mig.

Nu har McCartney avslöjat på Facebook vilka spelutvecklarna han arbetar med är – och många skulle nog hålla med om att han har lierat sig med speladel.

Hemligt projekt

– Jag är väldigt exalterad över att få jobba på att skriva musik med Bungie, spelstudion som gjorde ”Halo”, skriver McCartney.

Det är sedan tidigare känt att Bungie jobbar på en ny science-fiction-spelserie med arbetsnamnet ”Destiny”. Studion utvecklar också ett nytt ”Marathon”-spel. Vilket av projekten som McCartney är inblandad i är än så länge en hemlighet.

Jonas Högberg

ANNONS EXTERN LÄNK

Vitare tänder i höst? Köp tandblekning här – resultat på 30 minuter.

Dentway

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Spela