EA Sports ryktas slopa samarbetsläge i ”NHL”

SPELA

Fansen rasar mot påståendet att EASHL försvinner

1 av 10

Av allt att döma ser det ut som att det populära onlineläget EASHL inte kommer finnas med i Playstation 4- och Xbox One-versionerna av ”NHL 15”.

– Om det här stämmer så borde vi alla gå bärsärkagång utanför EA:s kontor, skriver en upprörd gamer.

”NHL”-fans har svettats rejält den senaste veckan. Anledningen är ett rykte som hävdar att onlineläget EASHL slopats i Playstation 4- och Xbox One-versionerna av ”NHL 15”.

EASHL har varit ett uppskattat co-op-läge i spelserien sedan ”NHL 09”, och låter 6 spelare ta varsin roll i ett hockeylag och samarbeta. När två lag möts kan alltså 12 spelare vara på planen samtidigt.

Hotar med bojkott

Ryktet, som startats av folk som spelat demoversioner av ”NHL 15” på mässor och inte sett röken av spelläget i menyerna, har nu fått mer ved på elden.

På sajter som Operationsports och Fansided har folk gjort jämförelser mellan nästagenerationskonsolernas och Xbox 360:s omslag till ”NHL 15” och noterat att de förstnämnda versionerna endast inkluderar ett onlinestöd för 2 spelare. 360-versionen tillåter 12 spelare.

Eftersom Electronic Arts än så länge underlåtit att svara på fansens frågor är det nu många som hotar med bojkott.

”Bästa som hänt”

– Om det här stämmer så borde vi alla gå bärsärkagång utanför EA:s kontor, skriver en upprörd gamer på Nilsen Report.

– Jag är ett stort hockeyfan, och har spelat hockeyspel i 20 års tid. Det bästa som hänt under den här tiden är EASHL. Stämmer det att det slopats kommer jag dissa ”NHL 15”, skriver ett mer sansat fan på Operationsports.

– Låt mig se om jag fattat det här rätt. Ett helt nytt fysiksystem för 12 spelare och det kan inte hantera mer än två riktiga spelare? Ha ha! Vad är det för kul med det? ”NHL”-spelen vore ingenting utan EASHL, skriver en besviken spelare på Fansided.

”NHL 15” släpps till Playstation 4, Xbox One, Playstation 3 och Xbox 360 den 12 september.