Vuxna kvinnor de flitigaste spelarna

SPELA

Studie visar att stereotyperna inte längre stämmer

1 av 4 | Foto: Enligt en ny studie är vuxna kvinnor den största målgruppen för spel.

Ser du en tonårspojke framför dig när du tänker på den genomsnittlige gamern?

Det är en bild som inte stämmer.

I själva verket är det vuxna kvinnor som utgör den största gruppen spelare.

En ny studie som undersökt hur många män respektive kvinnor som spelar spel i Amerika har släppts av Entertainment Software Association. Totalt sett är det flest män, 52 procent, som spelar.

Men den största enskilda gruppen är kvinnor över 18. 36 procent av alla som spelar är vuxna kvinnor, 35 procent är vuxna män. Tonårspojkar representerar 17 procent av kakan.

Konsolerna störst

En annan intressant detalj är att gruppen spelande kvinnor över 50 har ökat med hela 32 procent mellan 2012 och 2013. Den genomsnittliga spelande kvinnan har spelat spel i minst 13 års tid, medan mannen spelat i 18 år.

59 procent av USA:s befolkning spelar spel, och 51 procent av spelandet sker på spelkonsoler.

Positiv syn på spel

Studien har även tagit tempen på föräldrars attityder till deras barns spelande, och 56 procent av de tillfrågade föräldrarna anser att spel är en positiv del av barnens liv. Dessutom spelar 42 procent av föräldrarna något spel tillsammans med sina barn minst en gång i veckan.

Underlaget för studien är 2200 amerikanska hushåll.

– Folk i alla åldrar spelar spel. Någon stereotyp finns inte längre, numera kan dina far- och morföräldrar, din chef eller till och med din lärare vara en gamer, säger psykologiprofessorn Jason Allaire i studien.