Mängder av tunga storspel uppvisade

Av: Jonas Högberg

Publicerad:
Uppdaterad:

SPELA

Intensiv nyhetshelg för spelfans Zelda MGS V Street fighter V Fares nya spel

1 av 19
”Street fighter V”.

Spelälskare har bjudits på en mycket intressant helg.

Sony har visat upp en massa nya spel, däribland ”Street fighter V”.

Samtidigt har prisgalan Game Awards gått av stapeln.

Mest intressant för svenska gamers är att filmregissören/spelskaparen Josef Fares bildat en ny spelstudio.

LÄS OCKSÅ

Studsande bilar till ”GTA V”

Josef Fares.
Josef Fares.

Det blir allt svårare att kategorisera Josef Fares. Många känner honom givetvis som filmregissören som gett oss rullar som ”Jalla! Jalla!” och ”Kopps”. Men på senare tid har Fares ägnat sin tid åt att göra spel.

Förra året kom hans första titel: ”Brothers: A tale of two sons”. Spelet fick i Aftonbladets recension och tog emot flera priser och utmärkelser världen över.

EA backar Fares

I helgen meddelade Fares att han startat en ny spelstudio, Hazelight, och håller på med ett nytt spel som ännu saknar både titel och släppdatum. Gigantiska spelföretaget Electronic Arts, som bland annat äger svenska ”Battlefield”-studion Dice, agerar utgivare för spelet.

Tillkännagivandet kom under prisgalan Game Awards som, förutom att dela ut priser till årets bästa spel, även bjöd på en hel del nyheter.

Nya ”Zelda” äntligen demonstrerat

”Gone home”-skaparna Fullbright avslöjade att de jobbar på ett science fiction-spel med titeln ”Tacoma”, Konami passade på att visa upp onlineläget till ”Metal gear solid V” och fans av gamla äventyrsspel kan glädja sig åt att ett nytt ”King’s quest”-spel är under utveckling och att ”Day of the tentacle” får en nyversion nästa år, precis som ”Grim fandango”.

Som om inte det vore nog visade Nintendo upp en lång spelsekvens från det nya, helt öppna ”Zelda”-spelet till Wii U. Vi fick även en ny glimt av ambitiösa rymdspelet ”No man’s sky”.

Nya ”Street fighter” aldrig på Xbox

Sony ville inte vara sämre. De utannonserade en rad nya spel till sina plattformar under sitt event Playstation Experience. Bland dessa märks ”Drawn to death”, ett Playstation 4-exklusivt spel som utspelar sig bland kluddar i en tonårings anteckningsblock, och ”Katamari damacy”-skaparen Keita Takahashis spel ”Wattam” som tycks handla om en grön kub. Dessutom fick vi bekanta oss närmare med ”Uncharted 4” tack vare ett långt, detaljerat gameplay-klipp.

Men mest uppmärksamhet fick givetvis ”Street fighter V” och nyheten att spelet bara kommer släppas till Playstation 4 och pc. Sony gjorde en poäng av att säga att spelet aldrig någonsin kommer släppas till en annan konsol.

Publicerad: