"Zelda bara halvfärdigt"

SPELA

”The legend of Zelda: Skyward sword” sades så sent som i somras vara redo för release i början av 2011. Nu säger Shigeru Miyamoto att spelet bara är halvfärdigt.

Det var i en intervju med Pocket-lint som publicerades tidigare i veckan som Nintendos stjärnproducent Shigeru Miyamoto berättade att det senaste ”Zelda”-spelet inte är mer än till hälften klart. Det gör givetvis att ”Skyward swords” förmodade släppdatum antagligen måste revideras. I juli i år sa spelets huvudproducent Eiji Anonoma att Nintendo hoppades kunna släppa spelet ”tidigt 2011”. Det verkar inte länge troligt.

– Vad vi är fokuserade på är att skapa en gameplay-mekanik som gör upplevelsen av spelet större, tätare, sade Miyamoto i intervjun. Vi hoppas att folk ska vilja gå tillbaka och spela om spelet när de har klarat det.

Tar aldrig semester

Mycket mer än så hade inte Miyamoto att säga om ”Zelda”, intervjun gick mer in på Wii:ns dalande lyskraft och Miyamotos egen karriär. Han passade bland annat på att förklara varför han nästan aldrig tar semester:

– Grejen är att jag tycker om att jobba så mycket att den enda gången jag tar semester är när min familj kräver det. Att göra och spela spel och ha det som jobb är alldeles för roligt.

Jonas Högberg