Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetSport
LÖRDAG 22 JANUARI 2000
  

HANDBOLLS-EM 2000 I KROATIEN

”Vi fastnade i hissen”
Stefan Lövgren skriver om en hissnande upplevelse - och om segern mot Danmark
OPATIJA 22 januari
Hej på er!
  Har ni testat att trycka in sju man i en trång hiss?
  Det har vi - och vi fastnade. På väg upp från matsalen skulle vi ta hissen. Jag tror att den är för 410 kilo och vi överskred väl det med 40 procent. Vi kom nästan upp till sjätte våningen, där vi bor, det saknades 50 centimeter. Då stannade hissen.
  Så där blev vi sittandes och i en sådan hiss blir det varmt, riktigt varmt. Så det var bara att ringa på alarmklockan. Det fanns inget annat alternativ. Vi fick hjälp att ta oss ut ur en lucka och sedan var den hissen ur funktion nästan hela dagen.
Tidigare avsnitt:
”Skönt att EM har startat” 21 januari.
”Vi är försiktiga med maten” 20 januari.
  Vems idé det var? Ja just det, jag kan berätta så mycket att Andreas Larsson var siste man in.
  En perfekt start på dagen med andra ord....
Sedan tränade vi lätt och spelade lite fotboll innan det var dags för lunch, matchgenomgång och vila. Matchen mot Danmark var bra, oerhört bra. Vi är jättenöjda, vi vann med 29-22 och de har ändå varit och nosat på oss ett tag, men det har inte varit i tävlingsmatcher. Nu var vi otroligt laddade på uppvärmningen och vi ville verkligen visa att de har en bit kvar att vandra innan de är i kapp oss. Det var jämnt i början, vi missade mycket eller deras målvakt spelar bra, det är bara att välja vilket alternativ som känns bäst.
  Efter matchen fick jag ta med mig läkaren Lars Wahlström och kissa. Det var min tur att göra dopningkontroll. Normalt brukar jag vara grymt snabb, så har det varit alla finaler som vi spelat och jag fått kissa efteråt. Men den här gången var det värre. Jag satt och drack i 45 minuter för att försöka klämma fram tillräckligt mycket för att kontrollanterna skulle bli nöjda. Det gick inte. Spelarbussen åkte utan mig.
  Ibland är det hopplöst...
När vi kom tillbaka till hotellet, som ligger en halvtimmes bilresa från arenan, åt vi innan vi slötittade på video för att varva ned. Det är alltid svårt att sova när man spelat en sen match och dessutom hade många sovit mellan en och två timmar mitt på dagen.
Under söndagen blir det sedan massage och sjukgymnastbehandling med kyla och värme innan det är dags att möta Portugal. Det laget har varit med ganska länge, de var bra redan i UVM, och det är ett lag med rutin.
Snart hörs vi igen och då är vistelsen här i Opatija på väg mot sitt slut.Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: ettan@aftonbladet.se
tips: 08-725 2000
fax: 08-600 01 77
växeln: 08-725 20 00


   

   
 MER SPORT