Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetSport
SÖNDAG 23 JANUARI 2000
  

HANDBOLLS-EM 2000 I KROATIEN

”Det har varit en konstig turnering”
Stefan Lövgrens dagbok från handbolls-EM – och nu väntar Zagreb
OPATIJA 23 januari
Hej igen.
Så är den tredje matchen och den femte dagen i Opatija över. I kväll är det dags att packa i hop våra prylar för att återvända till Zagreb i morgon bitti. Bussen avgår redan klockan åtta, även om vi försöker att flytta det till nio.
  Det blir tre-fyra timmar med videofilm innan vi är framme i Zagreb.
  Det blir en hektisk dag, om det snöar i natt blir det lite sådär att göra den resan i morgon. Sedan ska vi dessutom träna när vi kommer fram, det är dock lite synd att vi inte får träna i matcharenan under i Zagreb utan i en annan hall.
Tidigare avsnitt:
”Vi fastnade i hissen” 22 januari.
”Skönt att EM har startat” 21 januari.
”Vi är försiktiga med maten” 20 januari.
  Nå väl det är morgondagen det.
Idag har det inte hänt så mycket. Det blev sent i natt efter matchen och vi fick sova länge i morse. Efter det så var det dags att koncentrera sig på matchen mot Portugal.
  Det blev seger med 29-21 och kändes precis som de tidigare matcherna. De första fem minuterna var tunga och sedan försvann matchen i halvtid. Det är svårt att orka hålla koncentrationen och skärpa sig när det blir en så stor ledning efter 30 minuter.
  I dag var det lite småsvårt att få ihop krönikan eftersom det inte hänt så mycket, ingen har fastnat i hissen, internet är uppkopplat och videon fungerar bra.
  Så därför kanske en liten sammanfattning kan vara intressant så här efter turneringens första del.
  På pluskontot ligger att försvar- och målvaktsspelet har fungerat väldigt bra, trots att vår gemensamma träningstid inför EM varit kortare än någonsin tidigare. Att vi haft lite tid i hop syntes i matchen mot Katalonien och i matchen mot Danmark inför EM, då hade vi en lång väg kvar till vårt säkra försvar. Jag är faktiskt lite förvånad över att det stämmer så bra nu, men å andra sidan har vi bara spelat bra i en halvlek, sedan har matcherna varit avgjorda.
  Samtidigt känns det lite tveksamt att vi inte har fått känna att vi håller en hel match. Jag är inte riktigt säker på var vi står är och nu väntar två svåra matcher, Slovenien och Ryssland. Slovenien har ett bra publikstöd eftersom många supportrar åkt hit och de har spelat bra.
  På torsdag väntar det riktiga provet, ryssarna.
Annars tycker jag att det har varit en konstig turnering. De andra lagens insatser har varit lite underliga. Danmark spelade jätte bra mot Ryssland och förlorade bara med en boll och Portugal imponerade mot Slovenien, men sedan slog vi både Danmark och Portugal stort. Det känns faktiskt väldigt konstigt, man vet inte vad man ska tro.
  Nu är det dags att stänga dagboken här från Opatija vid Adriatiska havet. När vi hörs nästa gång är vi på plats i Zagreb och har förhoppningsvis installerat oss på hotellet.
Jo förresten i kväll finns det chans att chatta med oss igen.
På återhörande.Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: ettan@aftonbladet.se
tips: 08-725 2000
fax: 08-600 01 77
växeln: 08-725 20 00


   

   
 MER SPORT