Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetSport
MÅNDAG 24 JANUARI 2000
  

HANDBOLLS-EM 2000 I KROATIEN

Dålig stil, islänningar
Stefan Lövgrens dagbok från handbolls-EM – lång dags färd mot Zagreb
ZAGREB 24 januari
Hej igen.
Nu har vi anlänt till Zagreb efter en ganska jobbig resa över begren.
  Vi samlades för avfärd klockan 08.00 i morse, men avfärd blev först en timme senare. Organisationen hade bestämt att alla skulle resa tillsammans, men islänningarna och portugiserna behagade dyka upp först klockan 09.00. De vägrade passa tiden och alla fick sitta och vänta på dem. Det blev rätt irriterat efter det, det var fruktansvärt dålig stil av dem.
  Resan tog lite mer än tre timmar och vi åkte som sagt över begren. Det blåste ordentligt och vägarna var hala och kurviga. Väl framme i Zagreb mötte vi vintern.
   Här är det närmare 10 grader kallt och snön ligger i drivor. Vi bor på ett av stadens finaste hotell, snäppet bättre än i Opatija, både maten och rummen är av högre klass. Därmed inte sagt att det var dåligt i Opatija.
”Det har varit en konstig turnering” 23 januari.
Tidigare avsnitt:
”Vi fastnade i hissen” 22 januari.
”Skönt att EM har startat” 21 januari.
”Vi är försiktiga med maten” 20 januari.
  Vi har också hunnit med det första träningspasset i Dom sportova, vi fick visseligen träna i B-hallen, medan Slovenien tränade i matcharenan.
  I dag blev det seger för de unga i fotbollen, eller för de som spelat minst landskamper. Fast gränsen för vilka som är nya och gamla är kanske lite missvisande, den går vid Thomas Sivertsson som gjort ungefär 160 landskamper...
Bäst på planen var som vanligt Ljubo och Gentzel, de kan ju spela...vi andra är lika hopplösa allihop. Det syns ju att vi satsat på rätt sport.
Under en turnering brukar det vara ganska jämnt i fotbollen, nu leder de unga med en eller två segrar. Det är inte så allvarligt, men visst finns det prestige i det.
  Men det får aldrig bli så mycket att vi riskerar att skada varandra för gör vi det blir det ingen mer fotboll och det är tillräckligt tråkigt att värma upp inför varje träning under en turnering ändå, så fotbollen vill vi ha kvar.
  I kväll blir det mat och video, det är dags att studera in våra kära motståndare, Slovenien. Många av oss har mött Celje med klubblaget och de flesta spelarna där är med i landslaget. Det kommer att bli en match med mycket mål, de har ett bra anfallsspel med ett säkert skytte och det tror jag att vi kommer att få små problem med.I försvaret spelar de något slags mellanting av 3-2-1 och 3-3. Det blir en fysik match, men när det är 3-2-1-spel ser det ofta värre ut än vad det är.
Ja sedan blir det väl en prommenad på stan också. Vi vill ju se var vi är någonstans.
  Så om stán får ni läsa mer en annan gång.
På återhörande.

Fotnot: 3-2-1 är ett offensivt försvarsspel med 2 backar och en centerhalv på linjen, två halvbackar lite längre ut och en center som spets. Tanken är att det ska vara en triangel som hela tiden har spetsen mot bollföraren på nio meter. 3-3 är ett spel med tre försvarsspelare på linjen och de andra tre i en linje längre ut, där saknas spetsen och pyramidtänkandet.


Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: ettan@aftonbladet.se
tips: 08-725 2000
fax: 08-600 01 77
växeln: 08-725 20 00


   

   
 MER SPORT