Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetSport
TISDAG 25 JANUARI 2000
  

HANDBOLLS-EM 2000 I KROATIEN

"Oerhört skön seger"
Stefan Lövgrens dagbok från handbolls-EM – han är lagets viktigaste spelare
ZAGREB 24 januari
Hej!
Seger mot Slovenien. Det var oerhört skönt att vinna när vi spelade så dåligt- det enda jag kan säga är att de som sett matchen kan kritisera oss hur mycket som helst för det krävs ännu bättre spel i fortsättningen.
  Nu när vi kommit en bit fram i turneringen vill jag gärna presentera vår viktigaste spelare.
  Vår fysioterapeut Rickard Dahan, 32.
  Nu är han oerhört viktig, han fixar småskavanker, större skador och förbereder det som kan dyka upp senare. Han jobbar dygnet runt med massage, stretching, ultraljud, värme och is. Detta är hans första stora mästerskap och nu får han verkligen visa vad han kan. När vi vilar behandlar han de som behövs och rätt var det är så kommer han och knackar på dörren och säger att det är ens egen tur. Den är nackar, ljumskar, vader och ryggar. För ju tätare matcherna ligger ju viktigare blir hans jobb.
”Dålig stil, islänningar” 24 januari.
”Det har varit en konstig turnering” 23 januari.
Tidigare avsnitt:
”Vi fastnade i hissen” 22 januari.
”Skönt att EM har startat” 21 januari.
”Vi är försiktiga med maten” 20 januari.
  Dessutom tar han hand om gemensam stretching efter träningar och matcher. Vi samlas i en ring och styr upp oss. Tidigare, innan vi hade sjukgymnast med oss, så var det endel som inte orkade strecha, men nu samlas vi för gemensam strech.
  Och visst mår man bättre av det - även om det kan kännas lite småjobbigt att göra det.
I morgon onsdag drar hela gänget ut på stán för en sightseeing, men jag och Staffan kan inte följa med. Vi ska på möter med det europeiska handbollförbundet (EHF). Det är första gången de samlar oss aktiva till ett möte. De vill ha in lite åsikter om mästerskapen och när de ska ligga. Just nu är det ett mästerskap om året, ibland två. Samtidigt blir ligorna längre och det blir mer spel i de europeiska cuperna. Säsongen räcker inte till.
  Jag och de flesta andra spelarna är kritiska mot dagens mästerskapsschema. Det får inte gå inflation i dem. Vi föredrar tre år med mästerskap och sedan ett spelledig år.
  Det är för mycket nu. Säsongen tar aldrig slut.
  Vi svenskar har snackat i hop oss med danskar och tyskar och är eniga om att arbeta för att det blir EM, VM, OS och sedan spelledigt ett år. Då kan man bygga upp kroppen, ta ett mellan år och sköta en generationsväxling snyggt.
  Men samtidigt tror jag att den här inbjudan är lite kosmetika, vi ska inte tro att vi spelare har någon röst. Det är pengarna som styr och EM är en viktig inkomstkälla för förbundet.
  Men spelarna har samma linje som klubbarna så jag hoppas att vi med bred och enad front kan få igenom vårt förslag.
Jag vet mer efter mötet i morgon och då återkommer jag med nästa rapport.
Ha det så bra fram tills dess.Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: ettan@aftonbladet.se
tips: 08-725 2000
fax: 08-600 01 77
växeln: 08-725 20 00


   

   
 MER SPORT