Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetSport
ONSDAG 26 JANUARI 2000
  

HANDBOLLS-EM 2000 I KROATIEN

"Nu gäller det att
hålla humöret uppe"

Stefan Lövgrens dagbok från handbolls-EM – i värsta fall är EM-över
ZAGREB 26 januari
Hej!
I dag kan jag tyvärr inte leverera några glada nyheter.
  Jag är skadad.
  Det jobbigaste nu är att inte veta om jag är borta i tre dagar eller sex veckor. Nu gäller det bara att hålla humöret uppe och vänta på magnetröntgen och den ska jag få i morgon.
  Jag kände mig lite tung i vaden efter matchen i går, den ena vaden var lite mer ansträngd än den andra och jag fick behandling. Men det var absolut ingen larmsignal.
  Inför dagens träning tittade Rickard på det igen och allt var okej. Vi värmde upp med fotboll och vi skulle kontra. Jag skulle bara springa från min position, men något hände i vaden när jag kom till mittplan. Jag hade inte fått upp farten jag hade inte gjort någon riktningsändring eller något sådant.
Tidigare avsnitt:
”Oerhört skön seger” 25 januari.
”Dålig stil, islänningar” 24 januari.
”Det har varit en konstig turnering” 23 januari.
”Vi fastnade i hissen” 22 januari.
”Skönt att EM har startat” 21 januari.
”Vi är försiktiga med maten” 20 januari.
  Det är svårt att säga riktigt vad som hände, det var inget skott i vaden utan snarare så att hela muskeln drog i hop sig till en tennisboll och det kändes ungefär som jag kan tänka mig att det känns när någon sticker en kniv i vaden på en. Det är tio gånger värre än annan kramp.
  I alla fall lovade organisationen att jag skulle få en magnetröntgen, doktor Lars Wahlström frågade två gånger om det var en magnetröntgen och det lovade de här.
  Men när vi kom dit var det en vanlig röntgen och benet är inte av så den kunde vi ha struntat i. Jag fick ett par kryckor och nu hoppar jag runt här och väntar på en magnetröntgen.
  Innan dess vet vi ingenting.
  Jag vill hoppas och tror att det bara är en riktigt, riktigt kraftig kramp som drar med sig muskeln i vaden. Och är det så kan jag kanske spela mer.
  Men i värsta fall är det en muskelbristning och i så fall är EM över.
Just det sedan var det mötet med EHF (europeiska handbollförbundet) i morse också. Det var ett informationsmöte om framtiden och vilket intresse spelarna hade för ett spelarråd och sedan huruvida alla länder ska skicka en spelare, utsedd av förbundet, eller om det ska vara ett mindre råd av valda spelare som är lättare att sammankalla. Det verkar vara en bra grej, men vi får se vad som kommer ut av det och vad det ger innan vi bedömer det...
Sedan hann vi med en guidad tur i stan också. Vi åkte buss och guiden berättade en hel del för oss, men allt orkar man inte ta in. Men det var imponerande att se katedralen, det är ett väldigt fint byggnadsverk. Dessutom var det kul att komma ut och se lite av stan och inte bara se Zagreb från hotellfönstret, för gör man det finns risken att man skapar sig en falsk bild.
  Nu väntar jag på en magnetröntgen och hoppar på ett positivt svar.
  På återhörande.Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: ettan@aftonbladet.se
tips: 08-725 2000
fax: 08-600 01 77
växeln: 08-725 20 00


   

   
 MER SPORT