Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetSport
FREDAG 28 JANUARI 2000
  

HANDBOLLS-EM 2000 I KROATIEN

”Det ser bra ut
inför matchen”

Läs Stefan Lövgrens dagbok från handbolls-EM
ZAGREB 28 januari
Hej!
I dag har jag genomfört mitt första riktiga träningspass sedan skadan. Jag har cyklat i 45 minuter. Det var inte speciellt roligt, men det fanns en TV där så jag gick igenom alla text-tv sidorna. Då hade jag i alla fall något att göra.
  När jag var klar var vaden helt stum. Men det är bättre i dag och det känns ju skönare att det är så än att rehabiliteringen står still.
Jag laddar upp inför matchen mot Spanien på precis samma sätt som de som ska spela. Vi som inte ska spela är med på samtliga förberedelser och kommer med lika många idéer som de som ska lira.
Tidigare avsnitt:
”Det är ännu svettigare att sitta på bänken” 27 januari.
”Nu gäller det att hålla humöret uppe” 26 januari.
”Oerhört skön seger” 25 januari.
”Dålig stil, islänningar” 24 januari.
”Det har varit en konstig turnering” 23 januari.
”Vi fastnade i hissen” 22 januari.
”Skönt att EM har startat” 21 januari.
”Vi är försiktiga med maten” 20 januari.
Den enda skillnaden är att de som inte spelar kör styrketräning på hotellets gym när de andra tar sig lite extra vila.
  Jag tycker att det ser bra ut inför matchen, alla är friska, krya och pigga. Jag tror att det hänger mycket på hur vi får vårt spela att stämma. Om vi bestämmer tar vi över matchen, det är viktigare än att hoppas att de ska tappa bollar, de sia missa frilägen och att deras målvakt ska vara dålig.
Observera att matchen mot Spanien är framflyttad. Den skulle ha gått klockan 20.30, men eftersom Kroatisk TV bara hade TV-tid då så tidigarelades semifinalerna. Kroatiens placeringsmatch mot Slovenien är alltså den sista matchen. Så är det när TV styr.
  Vi spelar klockan 17.30, ryssarna spelar redan vid 15.30.
Annars har det varit utflyktsdags i dag igen. Vi skulle åka till bergen och ta en kopp kaffe, men först åkte vi i 45 minuter för att titta på en konstgjord sjö, sedan blev det ytterligare en timme för att ta oss upp för bergen utanför stan. Det var slingriga vägar och när vi väl kom upp var det kaffe i en liten stuga och sedan satt vi vid husväggen och njöt av solen. Det var ganska mycket snö där uppe så det blev en del snöbollar också innan vi åkte hem.
  Då tryckte vi in en video också....
Det var en allt för lång utflykt, även om det är ett nödvändigt ont att komma bort från hotellet, få lite luft och se något annat än hotellets väggar.
Så antagligen fanns det någon mening med det.
Snart är det matchdags.
Vi hörs efter det. Håll tummarna!Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: ettan@aftonbladet.se
tips: 08-725 2000
fax: 08-600 01 77
växeln: 08-725 20 00


   

   
 MER SPORT