Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetSport
LÖRDAG 29 JANUARI 2000
  

HANDBOLLS-EM 2000 I KROATIEN

”Vi är i final. Skönt”
Läs Stefan Lövgrens dagbok från handbolls-EM
Zagreb 29 januari 2000
Hej!
Vi är i EM-final. Skönt.
Första halvlek i segermatchen mot Spanien var lite som matchen mot Ryssland när vi började spela 3-2-1, den gången var det misstag i försvar, nu var det tekniska fel i anfallsspelet istället. Alla var besvikna och några började hänga lite med huvudet och trots det låg vi under med en boll i halvtid.
Vi försökte ändra och ta bort slarvfelen och missarna, men de kunde inte göra så mycket mer. De spelade sitt spel, men det räckte inte.
Tidigare avsnitt:
”Det ser bra ut inför semifinalen” 28 januari.
”Det är ännu svettigare att sitta på bänken” 27 januari.
”Nu gäller det att hålla humöret uppe” 26 januari.
”Oerhört skön seger” 25 januari.
”Dålig stil, islänningar” 24 januari.
”Det har varit en konstig turnering” 23 januari.
”Vi fastnade i hissen” 22 januari.
”Skönt att EM har startat” 21 januari.
”Vi är försiktiga med maten” 20 januari.
Jag satt på bänken och försökte prata med Magnus Andersson och Ljubomir Vranjes när de inte spelade. De frågade mig ibland vad jag tyckte och hur det såg ut från sidan, jag får dessutom försöka lugna dem när det behövs och peppa dem när det behövs.
Nu efter den här kämpainsatsen är folk väldigt trötta. Efter maten blir det bara lugn och ro, jag tror inte ens att någon orkar se en hel videofilm.
Först nu på förmiddagen blir det frivillig träning för de som ville och de som behöver, sedan blir det taktisk genomgång inför finalen mot Ryssland.
  Vi slog dem senast i VM-finalen i somras, men jag tycker ändå inte att vi har något övertag på dem. Däremot har vi stor chans att vinna. Vi har bevisat förut att vi kan slå dem, men det kommer att göra ont att vinna och hur det än ser ut kommer vi att kämpa.
  Spanjorerna vägrade att komma till presskonferensen efter matchen de gjorde det som en protest mot domarna och det europeiska handbollförbundet och det gjorde bara segern ännu skönare - fast nu är det glömt och vi satsar allt mot vår tredje EM-final.
Då är det dags för det dagliga hälsoläget.
Det är faktiskt bättre än det var i går, men det är lite kvar tills det är helt bra. Det blir en ny behandling innan jag går och lägger mig och sedan får vi se på förmiddagen. För att de t ska finnas en chans för mig att spela måste jag kunna träna handboll på förmiddagen så att det psykiska oron släpper.
  Men vi får se.
Hur som helst tänker vi vinna EM-finalen.Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: ettan@aftonbladet.se
tips: 08-725 2000
fax: 08-600 01 77
växeln: 08-725 20 00


   

   
 MER SPORT