Aftonbladet. Senaste nytt. Dygnet runt. Aftonbladet sport.
  onsdag 20/5 1998
  Mijatovic matchhjälte när Real Madrid vann Europacupen
AMSTERDAM (TT-Reuters). Predrag Mijatovic blev matchhjälte när Real Madrid vann Europacup-finalen mot Juventus i Amsterdam på onsdagskvällen.
   Real Madrid vann med 1-0 och det var lagets första Europacup-seger sedan 1966.
   Då lyfte Manoelo Sanchis den storörade bucklan i skyn. På onsdagskvällen var det sonen med samma namn som lyfte bucklan, lagkapten som han är i dagens Real Madrid.
   Och pappa fanns på plats under matchen tillsammans med de andra hjältarna från -66, inklusive Alfredo di Stefano, femdubbel Europacup-mästare med det spanska mästarlaget.
   Det avgörande målet kom i den 67:e spelminuten. Roberto Carlos sköt en boll som studsade på en Juventusförsvarare ut till Mijatovic i straffområdet som kunde slå in bollen i öppet mål.
   Den jugoslaviske landslagsmannen tvingades sedan utgå på grund av skada men den smärtan dövades säkert av segerglädjen.
   Juventus dominerade inledningen av såväl första som andra halvl ek men Reals försvarslinje med starke Hierro i centrum, planens bäste spelare, lyckades plocka bort de italienska storstjärnorna Del Pierro och Inzaghi.
   Real Madrids säsong har varit sämre än väntat. Laget hamnade bara fyra i serien och Europacup-finalen var lite av en ödesmatch för laget. Förlust och laget skulle missa spel i internationella storcuper nästa säsong för första gången.