Alla på en sida (no-frames)    Nyhetsbevakaren

Sport. 28 JULI. Visa alla rubriker
Publicerat kl 22:14

IFK Göteborg enkelt vidare i uefacup-kvalet
GÖTEBORG (TT). Nu börjar Uefacup-kvalet på riktigt för IFK Göteborg.
   Efter sammanlagt 7-0 på US Luxembourg i första kvalomgången väntar klart seriösare motstånd i nästa vända.
   Efter 3-0-segern borta mot Luxembourg var det förstås ingen som trodde att det ens skulle bli spännande i tisdagens retur på Ullevi. Det blev det inte heller. IFK vann med 4-0 (1-0) och mest upphetsande på ett glest befolkat Ullevi var Johnny Ekströms återvunna målhunger.
   Johnny, som förlöste IFK med målskyttet i bortamatchen, trivdes alldeles utmärkt i det amatörmässiga Luxembourgförsvaret.
   Det blev 1-0 i 17:e minuten, Johnny tog emot en lång boll från Teddy Lucic och tryckte in den på halvvolley med vänsterfoten. 2-0 gjorde Ekström efter en hörna i misstänkt offsideläge och 4-0 lobbade han in efter snyggt väggspel drygt tio minuter före slut. Dessemellan gjorde inhopparen Sebastian Henriksson mål, och Ekström var förstås inblandad även där.
   - Ja, kul att det lossnade ordentligt, det behöver både jag och laget för självförtroendet. Jag är ju anfallare och sådana ska göra mål, säger Johnny Ekström efter matchen.
  
Ekström trivdes
   Rutinerade Ekström, med flera europacupmatcher för IFK och många års europeiskt proffsspel på rutinkontot, menar att han tänder lite extra när det drar ihop sig till internationellt spel.
   - Jo, jag trivs med det, det blir en särskild stämning, gamla cupminnen väcks till liv, det är kul, säger han.
   - Fast det blir ju ännu intressantare sedan. Luxembourg är kanske inte särskilt mycket till motståndare, tillägger han.
   Nej, det lär bli tuffare i nästa kvalvända för IFK Göteborg, som har fina Uefacup-traditioner, med två slutsegrar på 80-talet, att bevaka.
   För att nå till det riktiga allvaret måste IFK ta sig an ytterligare en kvalmotståndare och bland kandidaterna finns massor av svåra lag. Från bland annat Grekland, Turkiet, från Kroatien och från Ryssland.
  
Almqvist vill se fler mål
   Tränare Reine Almqvist, som var nöjd med delar av matchen, men som ansåg att segern skulle bli ett par mål större, vill helst undvika ovan nämnda motståndare.
   - Dessutom finns danska och norska lag med bland tänkbara motståndare. De kan jag bra, men jag tror inte jag vill ha en sådan motståndare heller, säger Almqvist.
   - Fast det där kan vi ändå inte styra, vi har heller ingen anledning att vara allt för skraja. IFK har en hög målsättning i Uefacupen och eftersom det börjar se riktigt bra ut på plan ska vi vara optimister.
   Fortsättningen på Uefacupkvalet lottas på fredag.
   Thomas Clausson/TT
  
Alla dagens sporttelegram (det senaste överst)


Gårdagens sporttelegram Upp på sidan