Alla på en sida (no-frames)    Nyhetsbevakaren

Sport. 29 JULI. Visa alla rubriker
Publicerat kl 22:55

Målvaktsdebutanten höll nollan, nu väntar allsvenskan
MALMÖ (TT). På fredag lottas den andra kvalomgången av Uefa-cupen i fotboll.
   Den tänker Malmös 19-årige målvaktsdebutant Ola Tidman inte på. Han tänker på IFK Göteborg på lördag och debuten i allsvenskan.
   Det blir den tredje debuten på sex dagar. Ola Tidman fick hoppa in när Jonnie Fedel blev skadad när det återstod cirka 50 minuter i svenska cupen i söndags mot division II-laget Åhus Horna.
   MFF vann med 3-0. Ola höll nollan.
   Det gjorde han också i debuten på onsdagen i Uefa-cupkvalet mot FC Shirak från Armenien.
   Malmö vann med 5-0 (3-0) och sammanlagt med 7-0 efter bortasegern förra veckan. MFF är två kvalmatcher från en plats i huvudtävlingen.
   - Det här var en uppvärmning, en försmak av det som kommer, säger Ola, med sju juniorlandskamper på meritlistan.
   Lite nervös var han några gånger men Malmös försvar jobbade på och höll rent framför sin målvakt. På lördag mot Göteborg kan det bli intensivare för Ola Tidman.
   - Det är i varje fall skönt att debuten är över, sa han omgiven av journalister, som skrivit om honom hela veckan efter veteranen Fedels korsbandsskada.
   Shirak var en lätt match för Malmö FF. En bra genomkörare där Malmöspelarna kunde svänga till det med lite finesser. Niclas Kindvall sköt in ett av sina tre mål. De två andra nickade han i mål och det tillhör inte den förre skyttekungens specialiteter.
   Shirak, som leder den armeniska ligan, höll ungefär samma klass som ett svenskt division II-lag. Frågan är om Shirak skulle ha klarat av Åhus/Horna?
   Det blir tuffare motstånd i den andra kvalomgången: AEK Aten, Slavia Prag, Rapid Wien, Hajduk Split, Dynamo Moskva för att nämna några av de eventuella motståndarna.
   Bo Harmby/TT
  
Alla dagens sporttelegram (det senaste överst)


Gårdagens sporttelegram Upp på sidan