Alla på en sida (no-frames)    Nyhetsbevakaren

Sport. 11 AUGUSTI. Visa alla rubriker
Publicerat kl 22:17

Värdefull kvittering för Malmö mot Hajduk
MALMÖ (TT). Malmö FF klarade 1-1 (0-1) borta mot Hajduk Split i kvalet till Uefa-cupen. Det kvitteringsmålet av Olafur Bjarnasson kan leda till huvudturneringen för MFF.
   Men på Malmö stadion måste Malmö få i gång sitt spel. I Split dominerade Hajduk nästan hela matchen.
   Stressade och satta under hård press från Hajduk, orkade spelarna i Malmö FF ta sig över mittlinjen bara några gånger före paus. Det var 35 grader varmt med en krävande hemmapublik på läktarna och en het atmosfär för MFF på alla sätt.
   - Temperaturen blev lite behagligare under kvällen och killarna drack så ofta de kom åt. Men det tog hårt på dem, berättar Malmös klubbdirektör Ulf Bergqvist på mobiltelefon från Split.
   Hajduk skapade många målchanser. Fyra gånger var den lille kvicke anfallaren Mate Baturina framme. Speciellt efter drygt en kvart var det nära. Malmös nye målvakt Milan Simeunovic kastade sig ut, bollen gick förbi honom men rullade strax utanför stolpen.
   Det tog en kvart innan Niclas Kindvall och Dejan Pavlovic var framme i något som kunde kallas ett anfall.
  
Wirmola skadad
   Malmös mittfältare jagade förgäves. När de någon gång fick tag i bollen, gick passningarna fel.
   Mittbacken Jonas Wirmola skadades efter 21 minuter och tvingades lämna planen. Han ersattes av Olafur Bjarnasson.
   Malmö höll stånd till slutminuten före pausen. Då kom 1-0 för Hajduk Split, ett logiskt hemmamål efter ett massivt övertag. Ett bananinlägg gick över och förbi MFF-försvaret och från vänster hoppade Elvis Brajkovic ostörd och nickade in bollen i nättaket.
   Andra halvlek började med tre hörnor för Malmö. Men Hajduks spelövertag fortsatte och i den 64:e minuten räddade Simeunovic med en benparad när Vucko var helt fri.
   Ingenting talade för ett MFF-mål men det kom och det kan bli värdefullt inför returen i Malmö.
   Åtta minuter efter Hajduks femte jättechans väggspelade Niklas Gudmundsson med Olafur Bjarnasson, som fick en fri yta snett till höger i straffområdet. Islänningen bredsidade behärskat in kvitteringen.
  
Fjärde Uefaåret för MFF
   MFF spelar i Uefa-cupen för fjärde året i rad. 1995 och 1996 åkte man ur i turneringens första huvudomgång mot Nottingham respektive Slavia Prag, i fjol i den andra kvalomgången mot just Hajduk Split. Den gången tog MFF ledningen med 2-0 i Split men förlorade matchen de sista sjutton minuterna med 2-3. I returen på Malmö stadion blev det förlust med 0-2.
   Nu återstår att se om det går bättre den här gången, i returen hemma 25 augusti.
  
Bo Harmby/TT

Alla dagens sporttelegram (det senaste överst)


Gårdagens sporttelegram Upp på sidan