Vinst i Cupvinnarcupen för Helsingborg
VADUZ, LICHTENSTEIN (TT) Helsingborg är i praktiken klart för huvudturneringen i Cupvinnarcupen i fotboll. Efter 2–0 mot Vaduz i Lichtenstein blir returen på Olympia en ren expeditionsaffär.
   Fast Helsingborg spelade inte bra i värmen och regnvädret mot lilla Vaduz, som till vardags spelar i division II i grannlandet Schweiz.
   Arild Stavrum gjorde 1–0 efter åtta minuter på nick och Peter Wibrån 2–0 på ett distansskott i mitten av den andra halvleken.
   Vaduz skapade ingenting, nåja en halvchans en bakåtnick som Sven Andersson tog hand om. HIF-målvakten hade en lugn afton.
   – De spelade som vi gjorde 1996 i Uefacupen, backade hem och täckte varje yta. Det var trångt, Vaduz hade åtta man i försvaret, säger Peter Wibrån i telefon till TT.
  
Oerfaren åldring
   Helsingborg är en gammal klubb men ny i internationella sammanhang.
   Ur allsvenskan 1968 och återkomst 25 år senare och därför har HIF bara spelat elva internationella cupmatcher.
   Men det blir åtminstone tre till i höst.
   HIF vinner naturligtvis returen mot Vaduz 27 augusti på Olympia. Dagen efter lottas huvudturneringen.
   Då kan det bli antingen ett okänt svårslaget lag österifrån eller till exempel en publikdragande storklubb från Italien eller England.
   Levski Sofia från Bulgarien eller Lazio med Sven-Göran Eriksson. Eller Chelsea med Brian Laudrup och alla de andra stjärnorna.
   – Klart att det skulle vara roligt att möta ett stort lag. Det bästa vore om vi fick en lottning som AIK häromåret som fick två lätta lag och sedan Barcelona i kvarten, säger Peter Wibrån.
  
Rolig höst igen?
   För två år sedan, 1996 i Uefacupen, var det en rolig höst på Olympia. HIF slog ut Dynamo Minsk, Aston Villa, Neuchatel, spelade 0–0 mot Anderlecht med Pär Zetterberg, men förlorade i Bryssel med 0–1.
   Förra året tog Uefa-äventyret slut innan det ens börjat. HIF åkte dit på straffavgörande mot ungerska Ferencvaros.
  
Bo Harmby/TT